Η Πελάτισσα και ο Κακός Χαμός στα ΙΚΕΑ. Ποια η Απάντηση της Εταιρείας και ΤΙ είπε ο Κόσμος

Κοινοποίηση:
IKEA-620x330 (1)

Μια νέα ανάρτηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δείχνει μια γυναίκα να ψάχνει για έπιπλα μισόγuμνη, χωρίς να φοράει εσώρουχα..

Η αρχική ανάρτηση, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 29 Ιουνίου, έγραφε ότι η άγνωστη γυναίκα ψώνιζε σε κατάστημα IKEA στο Πεκίνο. Ο Σουηδικός γίγαντας των επίπλων αρνήθηκε τον ισχυρισμό και ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία.

Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο Weibo, το αντίστοιχο Twitter της Κίνας, από έναν χρήστη με το όνομα wu hou kuang shui_silent, ο οποίος έγραψε: «καταλαβαίνω τελικά γιατί οι κάτοικοι του Πεκίνου προτιμούν να ψωνίζουν στα IKEA…»

Ο χρήστης μοιράστηκε δύο φωτογραφίες που δείχνουν το πίσω μέρος της γυναίκας σε κοντινή απόσταση. Και στις δύο, φορούσε μια γκρι μπλούζα, χωρίς παντελόνι ή εσώρουχο. Η γυναίκα φαινόταν να ψωνίζει σε κατάστημα επίπλων.

Μια ταμπέλα στη φωτογραφία έγραφε «στρώματα αφρού», ενώ απεικονίζονταν και οι κίτρινες τσάντες αγορών. Δεν ήταν σαφές αν η γυναίκα γνώριζε ότι την τραβούσαν φωτογραφία. Η ανάρτηση έχει αφαιρεθεί από το χρήστη, που έχει περισσότερους από 108.000 followers στο Weibo.

Η αστυνομική αρχή του Πεκίνου απαίτησε να διαγραφούν οι φωτογραφίες στις 30 Ιουνίου μετά την κοινοποίησή τους, σύμφωνα με τον Huanqiu.

Κάποιοι Κινέζοι χρήστες του Διαδικτύου υποψιάστηκανν ότι οι φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν για την προώθηση των καταστημάτων ΙΚΕΑ του Πεκίνου. Ο γίγαντας των επίπλων αρνήθηκε την αξίωση μέσω δήλωσης που κυκλοφόρησε στις 30 Ιουνίου μέσω του επίσημου λογαριασμού της Weibo.

Η δήλωση ανέφερε επίσης: «Ελπίζουμε ότι όλοι οι καταναλωτές θα τηρήσουν την κοινωνική ηθική και θα διατηρήσουν την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική τάξη». Η εταιρεία δήλωσε ότι είχε αναφέρει το περιστατικό στην αστυνομία.

Οι εικόνες έχουν βάλει σε ισχύ τα κινεζικά κοινωνικά μέσα και έχουν μοιραστεί ευρέως – ακόμα και μετά την απομάκρυνση των αρχικών εικόνων. Ορισμένοι χρήστες φάνηκαν πεπεισμένοι ότι τα ΙΚΕΑ συμμετείχαν στο θέμα.

Ο χρήστης Chun nuan hua kai ήταν ένας από αυτούς, ο οποίος έγραψε: «Η IKEA προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτό για να κάνει διαφήμιση στις συρταριέρες του, στην Κίνα;»

Ο «Didi Zhang» είπε: «Αυτό είναι ένα δημόσιο μέρος και ήταν στο Πεκίνο. Θα ήταν πολύ εύκολο να μάθετε την αλήθεια, διότι όλα τα καταστήματα και οι δρόμοι διαθέτουν κάμερες παρακολούθησης».

Ωστόσο, άλλοι καταδίκασαν τη γυναίκα για τη χυδαία συμπεριφορά της. Ο Luo bo zai jia σχολίασε: «Μερικοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν τρελά πράγματα για να γίνουν διάσημοι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: