Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!! Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το Κοινωνικό Μέρισμα για να μην ταλαιπωρηθείτε στις ουρες των ΚΕΠ!

Κοινοποίηση:
9

Από την περασμένη Κυριακή το βράδυ άνοιξε η ειδική πλατφόρμα, όπου οι πολίτες μπορούν να κάνουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα. Ο αριθμός των αιτήσεων έχει ξεπεράσει το 1 εκατ., εκ των οποίων πάνω από 500.000 έχουν εγκριθεί, ενώ απορρίφθηκαν 238.000 αιτήσεις.

Ένα από τα συχνά προβλήματα είναι ότι σε κάποιους δεν ταυτοποιείται ο ΑΜΚΑ τους σε σχέση με το ΑΦΜ τους. Έτσι λοιπόν όσοι έχουν θέματα με τα προσωπικά τους στοιχεία και τους βγάζει πρόβλημα η πλατφόρμα, θα πρέπει να απευθύνονται στα ΚΕΠ.

Όλα κρίνονται από την φορολογική δήλωση του 2016

Υπάρχουν και δυο πράγματα, που λαμβάνονται υπόψη για το 2017. Το πρώτο αφορά όσα νοικοκυριά έχουν αποκτήσει παιδί μέσα σε αυτό το έτος , αυτοί δικαιούνται να συμμετέχουν. Το δεύτερο αφορά τους ανέργους , οι οποίοι δεν έχουν δουλειά τουλάχιστον 6 μήνες μέσα στο 2017, έχουν ένα πλεονέκτημα ότι το εισοδηματικό τους κριτήριο θα μειωθεί για το 2016.

Αναφορικά με τους φιλοξενούμενους, οι υπόχρεοι για υποβολή αίτησης και δικαιούχοι τους μερίσματος είναι τα νοικοκυριά, αυτοί, που έχουν τους φιλοξενούμενους στο σπίτι. Οι τελευταίοι δεν έχουν μεν δικαίωμα να υποβάλλουν οι ίδιοι δήλωση, καθότι με αυτή έχουν πει ότι μένουν αλλού, όμως συμμετέχουν στο νοικοκυριό, που υποβάλλει δήλωση.

Τώρα όσον αφορά τους άνω των 70 ετών δεν έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν αίτηση, με την προϋπόθεση ότι μέσα στο νοικοκυριό δεν υπάρχει κάποιος, είτε προστατευόμενο μέλος, είτε φιλοξενούμενος , που να είναι κάτω των 70.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου στο www.koinonikomerisma.gr με τη χρήση των κωδικών του taxis και του αριθμού ΑΜΚΑ. Το ποσό του Κοινωνικού Μερίσματος θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 15 Δεκεμβρίου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: