Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!! Πώς να πληρώσετε τους φόρους σας σε έως και 12 άτοκες δόσεις…

Κοινοποίηση:
Customers standing in line in bank

Μπαράζ φόρων περιμένει αρχής γενομένης από τα τέλη Νοεμβρίου του φορολογούμενους, η πλειονότητα των οποίων θα κληθεί να βάλει το χέρι στην …τσέπη, όχι μία, ούτε δύο, αλλά πέντε φορές σε διάστημα 65 περίπου ημερών.

Την τελευταία εργάσιμη ημέρα αυτού του μήνα θα πρέπει να εξοφληθεί η τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η τελευταία του φόρου εισοδήματος, το Δεκέμβριο η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας και τον Ιανουάριο η πέμπτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Πλέον και οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι δίνουν τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο σε έως και 12 δόσεις, χωρίς επιβάρυνση από τόκους, εφόσον κάθε μήνα εξοφλείται το σύνολο του λογαριασμού.

Τα διαθέσιμα όρια

Βασική προϋπόθεση βέβαια αποτελεί η επάρκεια του διαθέσιμου ορίου της κάρτας. Σε όσους δεν επαρκεί, οι τράπεζες προχωρούν ταχύτατα στην αύξησή του, εφόσον η πιστοληπτική ικανότητα του πελάτη τους το επιτρέπει.

Με τον τρόπο αυτόν, μπορεί κάποιος να επιμηκύνει την περίοδο αποπληρωμής του εφετινού φόρου εισοδήματος έως και τον Νοέμβριο του 2018 και του ΕΝΦΙΑ έως και τις αρχές του 2019.

Πληρωμή εκτός γκισέ

Οι τράπεζες προσφέρουν πληθώρα εναλλακτικών επιλογών για την πληρωμή των φόρων.

Από εφέτος η επιλογή του γκισέ, με εξαίρεση συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού (άτομα άνω των 70 ετών, άτομα με αναπηρίες, κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών κ.ά.), επιβαρύνεται με προμήθεια που μπορεί να φθάσει έως και το 1,5 ευρώ.

Έτσι, από την άνεση του χώρου τους όλοι μπορούν να κάνουν χρήση των εναλλακτικών δικτύων (μέσω διαδικτύου, κινητού τηλεφώνου και σταθερού τηλεφώνου) και να αποπληρώσουν γρήγορα και χωρίς κόστος την οφειλή τους.

Μέσω των ιστοσελίδων αυτών οι τράπεζες παρέχουν τη δυνατότητα στους κατόχους καρτών (πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων) να τακτοποιήσουν μια μεγάλη γκάμα οφειλών τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς ιδιωτικές εταιρείες.

Οι πληρωμές προς την Εφορία, εφάπαξ ή σε άτοκες δόσεις, αν χρησιμοποιηθεί πιστωτική κάρτα μπορούν να διενεργηθούν μόνο με μέσο που έχει εκδοθεί από τον εκάστοτε διαχειριστή.

Εξάλλου, οι τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, εκτός από τις άτοκες δόσεις, επιβραβεύουν τους πελάτες τους μέσω των προγραμμάτων ανταμοιβής των καρτών τους.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: