Η νέα Τριμερής Κύπρου – Ελλάδας – Λιβάνου «καταλύτης» εξελίξεων στα ενεργειακά της Ν.Α. Μεσογείου (βίντεο)

Κοινοποίηση:
ελλαδα

Διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα, σχέσεις ΕΕ – Λιβάνου αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό στις συζητήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την πολιτική ηγεσία του Λιβάνου, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του.

Σύμφωνα, με ανταπόκριση του Ντίνου Φοινικαρίδη από την Βηρυτό, σε σύντομες δηλώσεις που προέβησαν ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης με τον Λιβάνιο ομόλογό του Μισέλ Αούν, ανακοινώθηκε ακόμα μια Τριμερής μεταξύ Κύπρου, Λιβάνου και Ελλάδος, με πρώτη ορισθείσα συνάντηση εντός του 2017, στην Λευκωσία. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συσφίξουν τους ενεργειακούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ο κ. Αούν ζήτησε και ελεύθερη διακίνηση των λιβανικών προϊόντων στην κυπριακή αγορά, ενώ επαναβεβαιώθηκε η συνεργασία σε θέματα τρομοκρατίας και ειδικά σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών.
Δηλώσεις ΠτΔ – Προέδρου Λιβάνου για ανακοίνωση νέας Τριμερούς Κύπρου – Λιβάνου – Ελλάδας:


Νωρίτερα…
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος έφτασε χθες στη Βηρυτό, αρχίζει σήμερα την τριήμερη επίσημη επίσκεψη του στον Λίβανο, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Σήμερα στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έτυχε επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Michel Aoun, με τον οποίον παρακάθονται σε συνομιλίες, επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών», αναφέρεται.

«Τα θέματα που απασχολούν τις συνομιλίες είναι, ανάμεσα σε άλλα, οι διμερείς σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα, οι σχέσεις ΕΕ-Λιβάνου και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό», προστίθεται.

Στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα εργασίας που παραθέτει προς τιμή του ο Πρόεδρος του Λιβάνου.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Μαρωνιτών Βechara Boutros Rai, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε το ρεπορτάζ του Ντίνου Φοινικαρίδη στη εκπομπή “ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ”:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: