Η εξαφάνιση μιας μαθήτριας στο Βατικανό, η απόπειρα δολοφονίας του Πάπα και ένας μαφιόζος!!!

Κοινοποίηση:
orlandi1

Ένα από  τα μεγαλύτερα μυστήρια των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη είναι η εξαφάνιση της Εμανουέλα Ορλάντι (Emanuela Orlandi). Η 15χρονη μαθήτρια, κάτοικος του Βατικανού και κόρη στελέχους της Τράπεζας του Βατικανού, εξαφανίστηκε στις 22 Ιουνίου 1983 μετά από μαθήμα φλάουτου στο ωδείο του Βατικανού.

 

Η σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα

Τις επόμενες μέρες από την εξαφάνιση της Ορλάντι, η οικογένειά της δέχτηκε κάποια ανώνυμα τηλεφωνήματα από δύο άτομα που δήλωσαν ότι ονομάζονται Pierluigi και Mario, που γνώριζαν λεπτομέρειες, που δεν είχαν αναφερθεί στις εφημερίδες. Πχ. ότι έπαιζε φλάουτο, ότι δεν της άρεσε να φοράει γυαλιά και ότι θα έπαιζε φλάουτο στον γάμο της αδερφής της. Δύο μέρες μετά την έκκληση του Πάπα να δείξουν ανθρωπισμό οι υπεύθυνοι γι’αυτή την υπόθεση και να επιστρέψει γρήγορα η Ορλάντι (ήταν η πρώτη φορά που διατυπώθηκε δημοσίως η πιθανότητα της απαγωγής), στις 5 Ιουλίου, η οικογένειά της άρχισε να δέχεται τηλεφωνήματα που ζητήσουν την απελευθέρωση του Τούρκου Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, μέλους των Γκρίζων Λύκων, καταδικασμένου για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαϊου 1981.Την επομένη (6 Ιουλίου 1983)ένας νεαρός με Αμερικάνη προφορά, που δήλωσε μέλος της ίδιας οργάνωσης με τους Pierluigi και Mario, ενημέρωσε το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων για την απαίτηση ανταλλαγής Ορλάντι-Αγκτσά και έπαιξε μια ηχογράφηση με την φωνή της μέσω του τηλεφώνου. Αργότερα, την  ίδια μέρα, ο «Αμερικάνος» δήλωσε ότι σε έναν κάδο σκουπιδιών κοντά στο Ιταλικό Κοινοβούλιο υπάρχουν οι αποδείξεις ότι η Ορλάντι είναι στα χέρια τους. Στον κάδο βρέθηκαν φωτοτυπίες από την κάρτα εγγραφής της στο ωδείο και ένα χειρόγραφο σημείωμά της. Στις 8 Ιουλίου ένας άντρας με Μεσανατολική προφορά κάλεσε έναν από τους συμμαθητές της Ορλάντι και του δήλωσε ότι αυτή βρίσκεται στα χέρια τους και ότι δίνουν 20 μέρες προθεσμία για την ανταλλαγή Ορλάντι-Αγκτσά. Επίσης ζήτησε μια απευθείας τηλεφωνική γραμμή με τον τότε γραμματέα του Κράτους του Βατικανού Agostino Casaroli.  Από τις 18 Ιουλίου που εγκαταστάθηκε η γραμμή, ο «Αμερικάνος» μίλησε συνολικά 16 φορές με τον Casaroli από διάφορους τηλεφωνικούς θαλάμους. Το τι ειπώθηκε σ’αυτές τις συνομιλίες δεν έγινε ποτέ γνωστό.

Μήνες πριν την εξαφάνιση, μια φίλη της Εμανουέλα, η Raffaella Gugel, παραπονέθηκε ότι την παρακολουθούν. Η Raffaella ήταν κόρη του μπάτλερ του Πάπα, Angelo Gugel. Δήλωσε στην αστυνομία ότι λίγο μετά την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα, ο πατέρας της την προειδοποίησε ότι ακούγεται ότι πιθανώς σχεδιάζεται μια απαγωγή. Αργότερα, είδε έναν άνδρα να την ακολουθεί έξι διαφορετικές ημέρες στην διαδρομή της προς το λεωφορείο που την πήγαινε στο σχολείο.

 

Ο μαφιόζος  Enrico De Pedis

Στην τηλεοπτική εκπομπή αναζήτησεων εξαφανισμένων “Chi l’ha visto?” το 2005, ένας ανώνυμος τηλεθεατής κάλεσε και ανέφερε: «Στο θέμα της Εμανουέλα Ορλάντι, για να βρείτε την λύση στην υπόθεση, πηγαίνετε να δείτε ποιος είναι θαμμένος στην κρύπτη της Βασιλικής του Αγίου Απολλινάριου και ποια χάρη έκανε ο Renatino στον Καρδινάλιο Poletti εκείνη την εποχή».

Ο Antonio Mancini, πρώην μέλος της Banda della Magliana (ΥΓ.1), μιας μαφιόζικης οργάνωσης με έδρα την Ρώμη, δήλωσε στην εφημερίδα La Stampa το 2011, ότι η απαγωγή της Ορλάντι ήταν μία από τις ενέργειες της οργάνωσης εναντίον του Βατικανού με σκοπό την επιστροφή μεγάλων χρηματικών ποσών που είχαν δανείσει στην Τράπεζα του Βατικανού μέσω της τράπεζας Ambrosiano του Roberto Calvi (ΥΓ.2). Την ίδια χρονιά ένα από τα κορυφαία μέλη της Banda della Magliana, ο Danilo Abbruciati, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον αντιπροέδρο της τράπεζας Ambrosiano, Roberto Rosone, στην μέση ενός δρόμου του Μιλάνου. Ο σωματοφύλακας του Rosone, απάντησε στους πυροβολισμούς σκοτώνοντας τον Abbruciati.

Ένας από τους αρχηγούς της Banda della Magliana, ο Enrico de Pedis, γνωστός ως Renatino, όταν σκοτώθηκε από άλλα μέλη της οργάνωσης, θάφτηκε στην Βασιλική του Αγίου Απολλινάριου, μέρος όπου θάβονται Πάπες, Καρδινάλιοι και άλλοι υψηλόβαθμοι της Καθολικής Εκκλησίας, και όχι λαϊκοί, πόσο μάλλον μαφιόζοι. Σύμφωνα με τον Mancini, αυτή ήταν η ανταμοιβή προς τον De Pedis, από τον Καρδινάλιο Ugo Poletti, επειδή έπεισε το 1984 τα υπόλοιπα μέλη της Banda della Magliana να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον του Βατικανού. Τότε η Τράπεζα του Βατικανού επέστρεψε συνολικά 244 εκατομμύρια δολάρια στους πιστωτές της Τράπεζας Ambrosiano, αν και η Banda della Magliana δεν πήρε πίσω όλα τα χρήματά της. Το Μάιο του 2012, ο τάφος του De Pedis ανοίχτηκε μετά από πληροφορία ότι περιείχε στοιχεία που αφορούσαν την Ορλάντι. Στοιχεία σχετικά με την Ορλάντι τελικά δεν βρέθηκαν και η σορός του De Pedis απομακρύνθηκε από τον ναό και αποτεφρώθηκε. Το Μάρτιο του 2013 ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε στην μητέρα και τον αδερφό της, ότι η μαθήτρια «είναι στον παράδεισο».

 

Άλλες θεωρίες

Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του Αγκτσά η υπόθεση της Ορλάντι, σχετίζεται με την εξαφάνιση της επίσης 15χρονης μαθήτριας Michele Gregori, που συνέβη 40 μέρες πριν την αντίστοιχη της Ορλάντι, και την εξαφάνιση του Σοβιετικού δημοσιογράφου Oleg G. Bitov από το Φεστιβάλ Βενετίας στις 9 Σεπτεμβρίου του 1983. Η μητέρα της Gregori κατά την διάρκεια μιας επίσκεψής της στον Πάπα, σ’έναν ναό στη Ρώμη στις 15 Δεκεμβρίου 1985, αναγνώρισε στην συνοδεία του Πάπα ένα άτομο που έπαιρνε συχνά την κόρη της από το σπίτι. Τ’όνομά του ήταν Raoul Bonarelli.

Ο δημοσιογράφος Pino Nicotri, σε ένα από τα τρία βιβλία που έχει γράψει για την υπόθεση, αναφέρει ότι η ανιψιά του εκλιπόντος διπλωμάτη του Βατικανού, Καρδινάλιου Silvio Oddi, δήλωσε ότι ο θείος της της είπε ότι η Εμανουέλα είχε σχέση με έναν Καρδινάλιο που δεν κατονόμασε. Ο Nicotri επίσης αναφέρει μια ανώνυμη πηγή από το Βατικανό που του είπε ότι η Εμανουέλα πέθανε την νύχτα της εξαφάνισής της όταν μια «φιλική συνάντηση» πήγε στραβά. Επίσης ο Καθολικός ιερέας και ειδικός στους εξορκισμούς, Gabriele Amorth, υποστηρίζει ότι η Ορλάντι απήχθη για σεξουαλικά όργια από μέλη της αστυνομίας του Βατικανού και ξένους διπλωμάτες.

Ένα μήνα μετά την εξαφάνιση, μια δασκάλα από τα Bolzano, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, έλαβε μια κλήση μέσα στην νύχτα. Δήλωσε στην αστυνομία ότι ένα κορίτσι της είπε χαμηλόφωνα: «Είμαι η Εμανουέλα Ορλάντι. Είμαι στο Bolzano. Ειδοποίησε την αστυνομία». Έλα λεπτό αργότερα, η δασκάλα έλαβε μια ακόμα κλήση, αυτή την φορά από έναν άνδρα που της έλεγε: «Ξέχασε ό,τι ακούσες. Κατάλαβες;» Στα μέσα Αυγούστου του 1983, μια άλλη γυναίκα από το Bolzano είδε ένα κορίτσι που ταίριαζε στην περιγραφή της Εμανουέλα να μεταφέρεται στο αυτοκίνητο κάποιου που γνώριζε. Το όνομά του ήταν Rudolf di Teuffenbach, υψηλόβαθμο στέλεχος της SISMI, της Ιταλικής στατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών στο γραφείο του Μονάχου. Ο Teuffenbach ερευνήθηκε και απαλάχτηκε.

 

ΥΓ.1: Στις 25 Νοεμβρίου 1981, οι Ιταλικές αρχές ανακάλυψαν στο υπόγειο του Υπουργείου Υγείας κοινή γιάφκα της Banda della Magliana με την νεοφασιστική τρομοκρατική οργάνωση, Nuclei Armati Rivoluzionari (NAR), υπεύθυνη για την τυφλή βομβιστική ενέργεια στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια στις 2 Αυγούστου 1980, με θύματα 85 άτομα.

ΥΓ.2: Ο Roberto Calvi, γνωστός ως «Τραπεζίτης του Θεού», προέδρος της Τράπεζας Ambrosiano, της οποίας βασικός μέτοχος ήταν η Τράπεζα του Βατικανού, βρέθηκε στις 18 Ιουνίου 1982 κρεμασμένος από την Γέφυρα Blackfriars του Λονδίνου. Στις τσέπες του υπήρχαν τούβλα. Η τράπεζα Ambrosiano ξέπλενε βρώμικο χρήμα (24 εκατομμύρια δολάρια) της Banda della Magliana. Η Ambrosiano μετά τα δάνειζε στην Τράπεζα του Βατικανού και αυτή με την σειρά της χρηματοδοτούσε τους ακροδεξιούς Contras της Νικαράγουας και την αντικαθεστωτική οργάνωση Αλληλεγγύη στην κομμουνιστική Πολωνία, πατρίδα του Πάπα. Όταν χρεοκόπησε η τράπεζα, η ζωή του Calvi, που ήξερε πάρα πολλά, ήταν σε κίνδυνο. Το γεγονός ότι ο πατέρας της Ορλάντι, Έρκολε, ήταν στέλεχος της Τράπεζας του Βατικανού, δεν θεωρείται συμπτωματικό.

thetruth.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: