Η αστυνομία της Βραζιλίας έχει σκοτώσει 11.000 άτομα μέσα σε 5 χρόνια!

Κοινοποίηση:
vrazilia__main

Όσους έχουν σκοτώσει οι αμερικανικές δυνάμεις καταστολής σε 30 χρόνια εξόντωσε μέσα σε 5 χρόνια η αστυνομία της Βραζιλίας – Τι αναφέρεται σε έκθεση μη κυβερνητικής οργάνωσης με έδρα το Σάο Πάολο

Η αστυνομία στη Βραζιλία έχει σκοτώσει περισσότερους από 11.000 ανθρώπους τα τελευταία πέντε χρόνια, δηλαδή κατά μέσο όρο οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας δολοφονούν έξι ανθρώπους την ημέρα, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στην δημοσιότητα μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται ενάντια στη βία.

Το «Φόρουμ της Βραζιλίας για την Δημόσια Ασφάλεια» (BFPS), υποστηρίζει ότι ο αντίστοιχος αριθμός δολοφονιών πολιτών από αστυνομικούς στις ΗΠΑ έχει πραγματοποιηθεί μέσα σε τριάντα χρόνια!

Η μη κυβερνητική οργάνωση, που έχει την έδρα της στο Σάο Πάολο, κατηγορεί την αστυνομία στη Βραζιλία για «κατάχρηση στην χρήση θανατηφόρας βίας». Όμως, γενικότερα στη χώρα, εκτός από την βία της αστυνομίας, οι ανθρωποκτονίες είναι ένα συχνό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η έκθεση και δόθηκαν στη δημοσιότητα από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, το περασμένο έτος μόνο στην πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο, σκοτώθηκαν 416 άνθρωποι, (πρόκειται για την πόλη με τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών), ενώ σε ολόκληρη τη χώρα 50.806 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ανθρωποκτονίες το 2013, δηλαδή ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε δέκα λεπτά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: