Η αμύθητη περιουσία του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν- Σπίτια, επαύλεις, μετρητά (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κοινοποίηση:
Capture017

Για δεκαετίες ήταν ένας από τους πιο πλούσιους και ισχυρούς ανθρώπους στο Χόλιγουντ. Άλλωστε το στάτους, η επιρροή του, σε συνδυασμό με τα χρήματα που ήταν διατεθειμένος να προσφέρει στα θύματά του σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, τον είχαν βοηθήσει να την βγάλει «καθαρή» τόσα χρόνια.
wein_0

Η περιουσία του παραγωγού Γουάινσταϊν έχει εκτιμηθεί ανάμεσα στα 240 και 300 εκατ. δολάρια. Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του -η οποία την επομένη κιόλας των πρώτων αποκαλύψεων ανακοίνωσε πως τον εγκαταλείπει- έχουν στην κατοχή τους σπίτια ανά την χώρα αξίας πολλών εκατομμυρίων -ανάμεσα στα οποία και μια παραθαλάσσια έπαυλη όπου είχε διοργανώσει μια εκδήλωση υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα.

Γνωστός υποστηρικτής του δημοκρατικού κόμματος, ο Γουάινσταϊν έχει δωρήσει γύρω στα 2,3 εκατ. δολάρια στο κόμμα και ακόμη περισσότερα σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, αυξάνοντας έτσι την προσωπική του επιρροή.
Κι ενώ η λίστα με τις σταρ και τις στάρλετ που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση και κατάχρηση της εξουσίας του επάνω τους, μακραίνει, ο 64χρονος πάλαι ποτέ πανίσχυρος άνδρας της κινηματογραφικής βιομηχανίας μετράει απώλειες.

Πώς έφτασε όμως τόσο ψηλά;
Γεννημένοι στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, τα εικοσάχρονα αδέλφια Μπομπ και Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ίδρυσαν τη Miramax το 1979, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη γέννηση της ανεξάρτητης κινηματογραφικής σκηνής με ταινίες όπως «Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες», «Το αριστερό μου πόδι», «Το παιχνίδι των Λυγμών», «Pulp Fiction» και άλλα.
Το 1993 πούλησαν την εταιρεία τους στην Walt Disney Company έναντι περίπου 60-70 εκατ. δολαρίων και συνέχισαν να εργάζονται για τα στούντιο. Τότε ο Χάρβεϊ έβαλε την υπογραφή του σε ταινίες που κέρδιζαν το ένα Όσκαρ μετά το άλλο όπως «Ο ξεχωριστός Wll Huntin», «Άγγλος Ασθενής» και «Σικάγο», ενώ ο αδελφός του Μπομπ επικεντρωνόταν σε ταινίες όπως «Scream» και «Scary Movie», υπό την υπογραφή της αδελφής εταιρείας, Dimension Films.
171012-harvey-weinstein-amagansett-3

171012-harvey-weinstein-amagansett-2

171012-harvey-weinstein-amagansett-1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: