Ηλεία: Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζαχάρω – Μέτωπα σε Άρτα και Λεγρενά (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
690_fff310e6-384e-4943-9b78-f65ad760520b

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, στην Αρήνη του δήμου Ζαχάρως σε έκταση με πεύκα και ελιές, η οποία είχε αναδασωθεί μετά τις φωτιές του 2007.

Ωστόσο, πέρασε, ως φαίνεται, ο κίνδυνος για το χωριό Ροδινά και η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατη περιοχή μέσα σε χαράδρα.

Η φωτιά κατεύθυνθηκε απειλητικά προς τα Ροδινά, με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος να ζητήσει την εκκένωση του οικισμού. Τελικώς, όμως, το μέτωπο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τη χαράδρα. Πλεον καταβάλλεται προσπάθεια να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, όπως μεταδίδει το patrisnews.com.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, από όλο το νομό, καθώς και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ζαχάρως, ενώ πραγματοποιούνται ρίψεις και από εναέρια μέσα.

Συγκεκριμένα επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα μια ομάδα πεζοπόρο, ενώ μέχρι την δύση του ήλιου στην μάχη της κατάσβεσης είχαν ριχτεί 5 Α/Φ PZL και 1 Α/Φ CANADAIR.

Ζαχάρω - Αρήνη - πυρκαγιά

Σύμφωνα με πληροφορίες, όχημα του Π.Κ. Κρεστένων τυλίχθηκε στις φλόγες όταν εγκλωβίστηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των εναέριων μέσων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ζαχάρω - Αρήνη - πυρκαγιά

Ζαχάρω - Αρήνη - πυρκαγιά

Μέτωπα σε  Άρτα και Λεγρενά

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καθαροβούνι Άρτας. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 Α/Φ PZL.

Την ίδια ώρα, η φωτιά στα Λεγρενά Αττικής είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε ύφεση και έχει οριοθετηθεί, αλλά παραμένουν οι δυνάμεις για την κατάσβεσή της.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στους Μπλεμενιάνους Κυπαρισσίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: