ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ με την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στο Βερολίνο

Κοινοποίηση:
varou

Σε εξέλιξη είναι η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στο Boeckler Foundation στο Βερολίνο

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε στο κοινό πώς η δημιουργία της Ευρωζώνης δημιούργησε ένα “τσουνάμι χρέους” από τις τράπεζες στη Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Άμστερνταμ προς την Αθήνα, το Δουβλίνο και τη Μαδρίτη.

Επιπλέον, τόνισε: “Μην πιστεύετε στ στερεότυπα της Ευρωζώνης με τα μυρμήγκια που εργάζονται σκληρά στο βορρά και τις τεμπέλες ακρίδες στο νότο”.

Και συνέχισε: “Από την στιγμή που εκλεγήκαμε πήγαμε στους θεσμούς και τους είπαμε: πείτε ότι θέλετε για εμάς, δεν είμαστε διφθαρμένοι, χρησιμοποιήστε μας … Η Ελλάδα δέχτηκε τα μεγαλύτερα ιστορικά δάνεια για να μασκαρέψει την μη βιωσιμότητα των πρηγούμενων δανείων”.

Αμέσως μετά, είπε για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: “Δεν κατηγορώ τον κύριο Γιούνκερ, δεν πιστεύω ότι ήταν δικό του κείμενο … Χρειαζομαστε μια συμφωνία γρήγορα. Μπορούμε να έχουμε μια συμφωνια σε ΕΝΑ βράδυ”.

Για να προσθέσει μεταξύ άλλων: “Είμαστε έτοιμοι για βαθιές μεταρρυθμίσεις με ΕΕ, ΔΝΤ για να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα που μας έφεραν εδώ. Αλλά η Ελλάδα χρειάζεται μια Ομιλία Ελπίδας. Και ποιος πρέπει να δώσει αυτή την ομιλία ελπίδας…νομίζω η καγκελάριος Μέρκελ και πού; Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο..διαλέξτε”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: