Ζευγάρι είναι σε ΚΡΙΣΙΜΗ κατάσταση ύστερα από κατανάλωση μανιταριών

Κοινοποίηση:
manitaria1

Αντρόγυνο από την Χαλκιδική το περασμένο Σάββατο μάζεψε μανιτάρια από δασική περιοχή της… Γαλάτιστας τα οποία κατανάλωσαν την ίδια μέρα. Αποτέλεσμα της κατανάλωσης των τοξικών όπως αποδείχτηκε μανιταριών, ήταν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και η γυναίκα να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα συμπτώματα από τα δηλητηριώδη μανιτάρια εμφανίστηκαν μετά από 12 ώρες και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Την Κυριακή το πρωί η κατάστασή τους σταθεροποιήθηκε ωστόσο το μεσημέρι η κατάσταση της 44χρονης γυναίκας άρχισε να επιδεινώνεται. Παρά το ότι της χορηγήθηκε αντίδοτο παρουσίασε υπατική και νεφρική ανεπάρκεια. Απαιτήθηκε η διασωλήνωσή της και η διακομιδή της στο Παπαγεωργίου, όπου μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους και ο σύζυγός της, ο οποίος είχε φάει μικρότερη ποσότητα μανιταριών και είχε ελαφρύτερα συμπτώματα.

«Η δηλητηρίαση από τα μανιτάρια εμφανίζεται αρχικά με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και συνήθως μετά από 6 ή 8 ώρες. Στην περίπτωσή μας τα συμπτώματα ξεκίνησαν μετά από 12 ώρες και αρχότερα έγιναν εντονότερα από το αναμενόμενο» εξήγησε στο halkidikinews.gr o Δ/ντης της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πολυγύρου, Έντουαρντ Χαμάμ.

Καθώς το φθινόπωρο εδραιώνεται στη Χαλκιδική οι ντόπιοι βγαίνουν και μαζεύουν από τα δάση τους γευστικούς μύκητες. Ωστόσο κάθε χρόνο τέτοια εποχή δεν λείπουν τα περιστατικά δηλητηριάσεων.

«Οι περισσότεροι νομίζουν ότι ξέρουν να ξεχωρίζουν τα μανιτάρια. Αλλά πολλές φορές δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και το ζευγάρι από τη Γαλάτιστα νόμιζε ότι ήξερε ποια μανιτάρια είναι βρώσιμα, όμως δυστυχώς έκανε λάθος. Πρέπει να είναι όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι ένα τοξικό μανιτάρι, που διέλαθε της προσοχής μας μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνο» ανέφερε ο κ. Χαμάμ.

Η υγεία των δύο παρακολουθείται στενά στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: