ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΣΑΣ!!! Πόσα θα πληρώσουμε για ρεύμα και πετρέλαιο τον φετινό χειμώνα….

Κοινοποίηση:
1a

 

Από τη αύριο σηκώνεται, ημερολογιακά τουλάχιστον, η αυλαία της φετινής χειμερινής περιόδου αλλά η κυβέρνηση επιμένει να κρατά εκατομμύρια νοικοκυριά στο σκοτάδι όσον αφορά στο κόστος της θέρμανσης κατά τη φετινή σεζόν.

Δύο μνημονιακές υποχρεώσεις από τις οποίες εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό το τελικό κόστος για τα νοικοκυριά, το τιμολόγιο υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας στη ΔΕΗ και τα κριτήρια καταβολής του επιδόματος αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να μην μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα «καλοριφέρ, aircondition ή κάτι άλλο».

Τι θα γίνει με το ρεύμα

Η «ακριβότερη κιλοβατώρα του κόσμου» προς το παρόν απειλεί και φέτος εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που θα αφήσουν τα κλιματιστικά ή τα ηλεκτρικά καλοριφέρ αναμμένα για περισσότερες ώρες. Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θα έπαιρνε μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί το περυσινό φαινόμενο των παραφουσκωμένων λογαριασμών, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει ακόμη. Επίσης, εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης πιθανότατα θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου για να πληροφορηθούν όχι για το ποιο θα είναι το ύψος του επιδόματος θέρμανσης αλλά για το αν θα είναι δικαιούχοι ή όχι. Ως τότε, απλώς θα ευχόμαστε για ένα ήπιο φθινόπωρο ακόμη και στα ορεινά της χώρας.

Με βάση τα δεδομένα που διαμορφώνονταν στις διεθνείς αγορές μέχρι και την περασμένη Τετάρτη, η τιμή λιανικής του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενδεχομένως και λίγο χαμηλότερα. Έτσι, ένα λίτρο πετρελαίου θέρμανσης εκτιμάται ότι θα πωλείται προς περίπου 90 λεπτά το λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης ενώ στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές η τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί ακόμη και στα 95 λεπτά ανά λίτρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: