Ετοιμαστείτε για τα “δώρα” των τραπεζών! Διαβάστε τι σας περιμένει…

Κοινοποίηση:
poioi-wfelountai-apo-to-sxedio-gia-ta-kokkina-daneia_1.w_l

Μαζί με όλα τα άλλα…

Ετοιμαστείτε να δεχτείτε φθινοπωρινό μποναμά!! Οι τράπεζες, ετοιμάζουν να «προσφέρουν» στους πελάτες τους, το καλύτερο «δώρο»! Ποιο είναι αυτό;; Η ρύθμιση των κόκκινων δανείων τους και μάλιστα άμεσα!

Προβλέπεται ότι έως το τέλος του έτους οι τράπεζες θα στείλουν επιστολές σε δανειολήπτες και εγγυητές που έχουν κόκκινα δάνεια, προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Κώδικα Δεοντολογίας που εξέδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος την περασμένη Παρασκευή.

Οι δανειολήπτες με καθυστερημένες οφειλές προς τις τράπεζες από μικρά επιχειρηματικά, στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες ξεπερνούν τα 1,5 εκατομμύρια. Πρόκειται για δανειολήπτες η οφειλή των οποίων είναι σε καθυστέρηση τουλάχιστον για ένα μήνα, μεταξύ των οποίων είναι 300.000 περίπου δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, 700.000 περίπου δανειολήπτες καταναλωτικών δανείων, 500.000 οφειλέτες πιστωτικών καρτών και 100.000 περίπου δανειολήπτες μικρών επιχειρηματικών δανείων.

Η ενεργοποίηση του Κώδικα από τα τέλη Δεκεμβρίου, ημερομηνία μέχρι την οποία θα πρέπει να έχουν αποσταλεί όλες οι σχετικές επιστολές, σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της διαδικασίας ξεκαθαρίσματος για το ποιοι οφειλέτες είναι συνεργάσιμοι ή μη, διαδικασία μέσα από την οποία θα κριθεί και το κατά πόσο η διαχείριση της οφειλής από τις τράπεζες θα μπορεί να φτάσει μέχρι τον πλειστηριασμό του ακινήτου, ακόμη και αν πρόκειται για τη μοναδική κατοικία του, στην περίπτωση πάντα των μη συνεργάσιμων δανειοληπτών.

Όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας αποδέκτες των επιστολών, που θα έχουν αποσταλεί έως τα τέλη Δεκεμβρίου θα είναι όσοι ήδη έχουν καθυστερημένες οφειλές άνω του ενός μηνός, ενώ έως τα τέλη του χρόνου θα λάβουν αντίστοιχες επιστολές και όσοι έως τις 15 Δεκεμβρίου δημιουργήσουν οφειλές σε καθυστέρηση άνω του ενός μηνός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: