Ετινγκερ: Δεν μπορείς να σώσεις τους σελέμπριτι που ανεβάζουν γυμνές τους φωτογραφίες…από τη βλακεία!

Κοινοποίηση:
entiger

«Εάν κάποιος είναι τόσο βλάκας όσο μία διασημότητα που βγάζει γυμνές φωτογραφίες και μετά… τις «ανεβάζει» στο διαδίκτυο, σίγουρα δεν μπορεί να περιμένει από εμάς να τον προστατέψουμε», είπε ο επόμενος Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Γκίντερ Ετινγκερ σε συνάντηση στις Βρυξέλλες, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

«Εννοώ, ότι η βλακεία είναι κάτι από το οποίο δεν μπορείς να σώσεις τους ανθρώπους – ή τουλάχιστον μόνο εν μέρει», συνέχισε ο Ετινγκερ.

Οι δηλώσεις του επόμενου επικεφαλής της ψηφιακής κοινωνίας και οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση προκάλεσαν την οργή πολιτών και πολιτικών, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε να ανακαλέσει.

«Ολοι έχουν δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Η Κομισιόν θέλει να κάνει τη χρήση των cloud ασφαλέστερη», σημείωσε αργότερα, αλλά όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα εάν θέλει να απολογηθεί ή να διευκρινίσει τι εννοούσε με την αναφορά στην… ευφυία των σελέμπριτι, ο Ετινγκερ απάντησε μονολεκτικά: «Οχι.»

Οι δηλώσεις Ετινγκερ δείχνουν ότι απλώς δεν έχει καμία ιδέα για τις εξελίξεις και τα θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του χαρτοφυλακίου που ετοιμάζεται να αναλάβει το Νοέμβριο, σχολίασε καυστικά το Spiegel…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: