ΕΣΚΑΣΕ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!! Μάχες στην Ελλάκτωρ του “εθνικού” κατασκευαστή. Διώχνουν τον Μπόμπολα για να “ξεκολλήσουν” τα έργα…

Κοινοποίηση:
1c

Σε ανοιχτό πόλεμο εξελίσσεται η αντιπαράθεση μεταξύ των βασικών μετόχων της εισηγμένης εταιρείας «Ελλάκτωρ», που είναι η ναυαρχίδα του «ομίλου Μπόμπολα». Επικαλούμενοι την ανάγκη αλλαγής στρατηγικής του ομίλου, οι αδελφοί Καλλιτσάντση  επιχειρούν να απομακρύνουν από τη διοίκηση την οικογένεια Μπόμπολα και τον στενό συνεργάτη της Δημήτρη Κούτρα, προωθώντας στις θέσεις τους τεχνοκράτες, τραπεζίτες και πρόσωπα με ευρεία αποδοχή στην επιχειρηματική κοινότητα.

Προφανής στόχος να αποσυνδεθεί ο όμιλος από το «παρελθόν» του και  να απαλλαγεί από τη «ρετσινιά» του συνώνυμου της διαπλοκής, ώστε να κινηθεί απερίσπαστα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς που συναρτώνται με δημόσια έργα, συμπράξεις με το Δημόσιο, αποκρατικοποιήσεις και διαχείριση κρατικής περιουσίας.

“Κρατάει χρόνια η κολόνια”

Μεταξύ των δύο πλευρών (Μπόμπολας/Κούτρας – αδελφοί Καλλιτσάντση) υπάρχει μακρόχρονη κόντρα γύρω για στρατηγική, τους σχεδιασμούς και τον τρόπο διοίκησης του ομίλου.

Οι αδελφοί Καλλιτσάντση – που υπολογίζεται ότι ελέγχουν συνολικά περίπου 22% των μετοχών της «Ελλάκτωρ» – ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνουν «πρωτοβουλία για την άρση του διοικητικού αδιεξόδου στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, προκειμένου ο Όμιλος να κατορθώσει να προσφέρει εκ νέου μακροπρόθεσμη αξία στους μετόχους του».

Τι προτείνουν

Αρχικά, να αλλάξει το ΔΣ, να απομακρυνθούν τα μέλη και οι εκπρόσωπο της οικογένειας Μπόμπολα και να  εισέλθουν σ’ αυτό ανεξάρτητα μέλη, που δεν είναι απαραιτήτως μέτοχοι. Για να προχωρήσει αυτή η πρόταση, οι Δημήτρης και Αναστάσιος Καλλιτσάντσης παραιτήθηκαν από τις θέσεις του προέδρου και αντιπροέδρου αντίστοιχα.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ των άλλων:

«Αναγνωρίζοντας τις θεμελιώδεις διαφορές με τους άλλους βασικούς μετόχους σχετικά με τη στρατηγική, την οργάνωση και την εταιρική διακυβέρνηση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οι κ.κ. Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης, υπέβαλαν σήμερα την παραίτησή τους από τη θέση του Προέδρου  και του Αντιπροέδρου  ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. αντίστοιχα, ενώ κατέθεσαν επισήμως αίτημα για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. από τους μετόχους κατά την επικείμενη Τακτική Γενική Συνέλευση της 29ης Ιουνίου 2018.

Οι κ.κ. Αναστάσιος και Δημήτριος Καλλιτσάντσης, όντες πεπεισμένοι πως το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν μπορεί να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά και πως η ΕΛΛΑΚΤΩΡ βρίσκεται αντιμέτωπη με τον άμεσο κίνδυνο της περαιτέρω υποχώρησης της θέσης της στην εγχώρια αγορά, απευθύνονται στο σύνολο των μετόχων του Ομίλου, υποβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις και ζητώντας από τη Γενική Συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ να λάβει επίσημη θέση επί αυτών’.

Τι κάνουν οι υπόλοιποι κατασκευαστές

Την ίδια στιγμή στην Ιντρακάτ, που ανήκει στον όμιλο της Ιντρακομ, του Σωκράτη Κόκκαλη, το αποτελεσματικό management του διευθύνοντος συμβούλου Πέτρου Σουρέτη, φαίνεται να αποδίδει καρπούς με την προσθήκη νέων έργων.

Επίσης και η ΤΕΡΝΑ του Γιώργου Περιστέρη, προχωρά με κυβερνητική υποστήριξη και από ΜΜΕ του Μαξίμου στα εν εξελίξη έργα, ιδιαίτερα στο χώρο της ενέργειας, στον ίδιο χώρο που κινείται και ο Όμιλος Καπελούζου ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει κρίση ταυτότητας, αρχείων…και ιστορίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: