Επτά Κρητικόπουλα κάθε χρόνο για μεταμόσχευση

Κοινοποίηση:
dwrea-organwn

Στην αναμονή για το πολύτιμο δώρο της ζωής βρίσκονται τρία παιδιά από τα Χανιά που χρειάζονται μεταμόσχευση.Την ίδια ώρα, συνεχώς μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των διαθέσιμων οργάνων προς μεταμόσχευση και του αριθμού των ασθενών στις λίστες αναμονής τόσο από την Κρήτη όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα καθοριστικός -για άλλη μια φορά- κρίνεται ο ρόλος της ενημέρωσης.

Αξιοσημείωτο είναι πως στα Χανιά ο Σύλλογος “Ορίζοντας”, που στηρίζει άτομα με νεοπλασίες, έπειτα από συνεχείς δράσεις ενημέρωσης κατάφερε από τον Μάιο του 2012 μέχρι τον Μάιο του 2013 να εγγραφούν εξήντα , όπως ανέφερε στα “Χανιώτικα Νέα” η κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου Αργυρώ Δρακάκη. Φέτος κατά τη διάρκεια τριήμερης εκδήλωσης του “Ορίζοντα” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα επιζώντων του καρκίνου, ο αριθμός διπλασιάστηκε, δηλαδή εγγράφηκαν εκατόν είκοσι επτά δότες. «Χρειάζεται ενεργοποίηση και ενημέρωση, μόνο έτσι ευαισθητοποιείται ο κόσμος, διότι υπάρχει άγνοια, φόβος και δισταγμός. Στην ουσία, όμως, δίνεις ζωή από τη δική σου ζωή», σημείωσε.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταμοσχεύσεων που εορτάζεται κάθε Οκτώβριο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, μιλήσαμε με τους υπεύθυνους του Συλλόγου “Ορίζοντας” που επιτελεί σημαντικό έργο τα τελευταία χρόνια στα Χανιά, αλλά και με τον διευθυντή της Μονάδας Παίδων του Νοσοκομείου “Αγ. Σοφία” κ. Στέλιο Γραφάκο καθώς και με τον υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμόσχευσης Ενηλίκων στο Νοσοκομείο “Αττικόν” κ. Παναγιώτη Τσιριγώτη. Οπως επεσήμαναν εκατοντάδες άνθρωποι, έχουν ευεργετηθεί από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση, αλλά και εκατοντάδες ακόμη περιμένουν τη σωτηρία.

Ανάγκη μεταμόσχευσης έχουν κάθε χρόνο έξι με επτά παιδιά από την Κρήτη που νοσηλεύονται στη Μονάδα Μεταμόσχευσης του Νοσοκομείου Παίδων “Αγ. Σοφία”. Μάλιστα αυτή τη στιγμή στη Μονάδα νοσηλεύονται δύο Κρητικόπουλα σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας κ. Στέλιο Γραφάκο

Χανιώτικα Νέα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: