Επιτέλους ΚΑΠΟΙΟΣ να ΜΑΖΕΨΕΙ το ΤΣΙΡΑΚΙ της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ μας ΑΠΟΚΑΛΕΙ “διεστραμμένους” και μας ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΥΘΕΩΣ!!!

Κοινοποίηση:
Πάπας Φράνσις

«Η ανθρωπότητα βιώνει επί του παρόντος μια επείγουσα κλιματική κατάσταση» δήλωσε ο Πάπας,

ο οποίος επέκρινε τους αρνητές της κλιματικής αλλαγής ότι έχουν μια διεστραμμένη συμπεριφορά, που μας θέτει όλους σε κίνδυνο, μιλώντας στη Βόννη, στο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή 2017, του ΟΗΕ, που έγινε αυτή την εβδομάδα.

«Χρειαζόμαστε μια συζήτηση επί του θέματος που θα μας ενώνει όλους γιατί η περιβαλλοντολογική πρόκληση που βιώνουμε και οι ανθρωπιστικές της ρίζες μας επηρεάζουν όλους.»

Τέσσερις «διεστραμμένες» στάσεις που παρεμποδίζουν την αναζήτηση συγκεκριμένων λύσεων στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής κυμαίνονται από την άρνηση του προβλήματος έως την αδιαφορία, την ανυποχώρητη παραίτηση ή την τυφλή εμπιστοσύνη στις τεχνικές λύσεις», ανέφερε.

Αυτές οι διεστραμμένες συμπεριφορές, δήλωσε ο Πάπας, «σίγουρα δεν βοηθούν την ειλικρινή έρευνα και τον ειλικρινή και γόνιμο διάλογο για την οικοδόμηση του μέλλοντος του πλανήτη μας: άρνηση, αδιαφορία, παραίτηση και εμπιστοσύνη σε ανεπαρκείς λύσεις».

Στο μήνυμά του, ο Πάπας είπε ότι η αλλαγή του κλίματος είναι «ένα από τα πιο ανησυχητικά φαινόμενα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», ενώ συγχαίρει την συμφωνία του Παρισιού για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα ως «ιστορική» συμφωνία.

Η συμφωνία, ανέφερε, «δείχνει μια σαφή μετάβαση προς ένα μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης με χαμηλή ή μηδενική κατανάλωση άνθρακα, ενθαρρύνοντας την αλληλεγγύη και εκμεταλλευόμενοι τους στενούς δεσμούς μεταξύ της καταπολέμησης της αλλαγής του κλίματος και της καταπολέμησης της φτώχειας».

Αυτή η μετάβαση προκλήθηκε περαιτέρω από την τρέχουσα «κλιματική επείγουσα ανάγκη», η οποία απαιτεί μεγαλύτερη δέσμευση από τα έθνη του κόσμου, ανέφερε. Ο Πάπας ενθάρρυνε αυτές τις συναντήσεις στη Βόννη, περιγράφοντας τη διαδικασία ως «σημαντική φάση της συμφωνίας του Παρισιού».

Ο Πάπας ολοκλήρωσε το μήνυμά του εκφράζοντας την ελπίδα του ότι τα μέλη της διάσκεψης θα «εδραιώσουν την προθυμία να υιοθετήσουν πραγματικά αποτελεσματικές αποφάσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής».

Όσον αφορά την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού, επειδή όπως είπε, έφερε σε δεινή θέση τους Αμερικανούς εργαζόμενους, καταδικάστηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Το ΠΣΕ δήλωσε ότι η κίνηση αυτή «έχει σοβαρές συνέπειες για τους φτωχούς κι ευάλωτους, για τα παιδιά των παιδιών μας και για ολόκληρο τον πλανήτη, θέτει σε κίνδυνο την πρόσβαση των ανθρώπων σε καθαρό νερό, τρόφιμα, καταφύγιο και ασφαλή μέσα διαβίωσης και υπονομεύει τις προσπάθειες για περιβαλλοντική βιωσιμότητα και ειρήνη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: