Επιδότηση έως 200.000€ για ποιοτικό εκσυγχρονισμό μεσαίων επιχειρήσεων…

Κοινοποίηση:
9

Στην ενίσχυση υφιστάμενων μεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμισή τους, αποσκοπεί το πρόγραμμα «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός».

Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί επενδυτικά σχέδια ύψους από 50.000 έως 400.000 ευρώ, που θα περιλαμβάνουν την απόκτηση νέων σύγχρονων μηχανημάτων και εν γένει εξοπλισμού, απαραίτητου για τη λειτουργία της επιχείρησης.

Επίσης ενισχύονται οι δαπάνες προμήθειας μεταφορικών μέσων, υπηρεσιών συμβούλων για την παρακολούθηση του επενδυτικού σχεδίου, καθώς και πλήρους μισθολογικού κόστους νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού.

Η υποβολή των αιτήσεων, αρχίζει στις 27 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοικτή έως την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών από την αρχική δημοσίευση της πρόσκλησης.

Τομείς δραστηριότητας

Τα υποβαλλόμενα επενδυτικά σχέδια αφορούν – κατά προτεραιότητα – στους ακόλουθους στρατηγικούς τομείς του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία” (ΕΠΑνΕΚ):

– Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων, ενέργεια, εφοδιαστική αλυσίδα, πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, περιβάλλον, τουρισμός, τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ, υγεία, υλικά – κατασκευές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: