Μικρής έκτασης ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο γήπεδο του Ταε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, από Μαροκινούς μετανάστες οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσης εντός του αθλητικού κέντρου.
Η καθιστική διαμαρτυρία τους πάντως δεν έλαβε διαστάσεις, ειδικά μετά τα χθεσινά επεισόδια που προκάλεσαν την επέμβαση δύο διμοιριών των ΜΑΤ.
Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Χατζηδάκης, πάντως δήλωσε σήμερα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τον διαβεβαίωσε ότι μέχρι την Τετάρτη οι μετανάστες θα έχουν απομακρυνθεί από το γήπεδο, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί πού θα μεταφερθούν.
Ο Γιάννης Μουζάλας από την πλευρά του σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στην περιοχή το πρωί, επισήμανε ότι σταδιακά αποκαθίσταται η ομαλότητα στο γήπεδο, ενώ γνωστοποίησε ότι διαχωρίζονται όσοι εκ των μεταναστών επιθυμούν να αποχωρήσουν οικειοθελώς από το χώρο.
Ο υπουργός μετά τα χθεσινά επεισόδια του Σαββάτου δήλωσε «Υπάρχει μια αλλαγή των ανθρώπων δηλαδή υπάρχουν κυρίως οικονομικοί μετανάστες. Υπάρχουν προφανώς – από τα ίδια τα γεγονότα φαίνεται – ανάμεσά τους κάποιοι, οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα. Αυτό δεν πρέπει να χαρακτηρίσει την τεράστια μάζα των ταλαιπωρημένων ανθρώπων και από την άλλη πρέπει κι εμείς να μεριμνήσουμε ώστε αυτό να μη γίνει».
Κλασσικά.Δεν πρόλαβαν να έρθουν και αρχίζουν να απαιτούν κιόλας »αυτό το μέρος είναι πολύ μικρό!Θέλω λεφτά!Θέλω δωρεάν αμάξι!ΘΕΛΩΘΕΛΩΘΕΛΩ!!» Κλασσικοί μετανάστες,μηδαμινή συμπόνοια γι’αυτούς.
Αν οι αφοσιωμένοι οπαδοί του Μωάμεθ δεν ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού τότε οι μουσουλμάνοι είναι φιλήσυχοι, αγαπούν την ειρήνη και δείχνουν έτοιμοι να ασχοληθούν αποκλειστικά με την καθημερινότητα τους.Μόλις το ποσοστό ξεπεράσει περίπου το 5 %οι πιέσεις εντείνονται σε βαθμό μεγαλύτερο από το μέγεθος της μειονότητας Όταν το πληθυσμιακό ποσοστό των μουσουλμάνων ξεπερνά το 10 %, βιαιότητες κάνουν την εμφάνισή τους με ανησυχητική συχνότητα με βάση παράπονα και αιτήματα για την κοινωνική τους κατάσταση