Επεισοδιακή η συνεδρίαση της Super League,παραλίγο να έρθουν στα χέρια οι εκπρόσωποι ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ!

Κοινοποίηση:
image_resizer

Πάνω από δυο ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Super League κατά την οποία υπήρξε πλήθος «πικάντικων» διαλόγων, ενώ αποφασίστηκε και η σύσταση επιτροπής για να υπάρξουν συναντήσεις με τον υφυπουργό αθλητισμού και την ΕΠΟ

Στην σύσταση επιτροπής που θα έχει συναντήσεις με την ΕΠΟ και τον Σταύρο Κοντονή προσανατολίστηκαν σε πρώτη φάση τα μέλη του ΔΣ της Super League. Η τελική απόφαση θα ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Tην είδηση την έδωσε ο Γιώργος Σπανός κατά την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση:

«Θα συσταθεί επιτροπή για να συζητήσουμε με τον κ.Κοντονή, αλλά και με την ΕΠΟ για τη διαιτησία», τόνισε και περιέγραψε τα κλίμα στην αίθουσα συνεδριάσεων:

«Υπήρχε καλό κλίμα. Σαφώς και υπήρχαν αντεγκλήσεις αφού υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Τόσοι ιδιοκτήτες ήταν μέσα. Όλοι θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο. Είμαστε στο χειρότερο σημείο, ας συμφωνήσουμε όλοι σε κοινά πρόσωπα για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εγώ θα πω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε πρόσωπα και παντού. Είπα ότι είμαστε στο χειρότερο σημείο. Πιστεύω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε και σε πρόσωπα και στα πάντα».

Τη δική του ανάγνωση για τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση, έδωσε, ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος όμως δε θέλησε να εισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Είχα καιρό να έρθω ήρθα σήμερα. Ακουστήκανε οι γνώμες όλων δηλαδή τα ίδια και τα ίδια. Είπαν όλοι τις απόψεις τους, θα τα ξανασυζητήσουμε στο επόμενο συμβούλιο που θα συγκαλέσει ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας» ήταν η αρχική τοποθέτηση ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ: «Τα αποδυτήρια στο “Καραϊσκάκη” είναι μοναστήρι, έτσι θα είναι και με τον Παναθηναϊκό. Θέλω να παρακαλέσω τους φιλάθλους μας να είναι εκδηλωτικοί αλλά σε κόσμια πλαίσια. Ο Παναθηναϊκός θα έχει την αντιμετώπιση που πρέπει στο “Καραϊσκάκη”. Εύχομαι να γίνει ένα ματς σε εξαιρετική ατμόσφαιρα, επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ».

Η άτυπη συνεδρίαση της Super League η διήρκησε τρεις ώρες. Επιβεβαιώθηκε η επιδίωξη για επανέναρξη του κυπέλλου αν και το διοργανώνει η ΕΠΟ και όχι η Super League.

Αξίζει να επισημανθεί ότι παρά τους υψηλούς τόνους και τις αντεγκλήσεις δεν υπήρξαν ευθείες βολές και κατηγορώ, γεγονός που προετοίμασε το κλίμα για μελλοντική συνάντηση μεταξύ των μεγάλων ΠΑΕ, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Ιβάν Σαββίδης στράφηκε φραστικά κατά των εκπροσώπων Ολυμπιακού οι έφθασαν ένα βήμα πριν αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση. Στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έστρεψε τα βέλη του κατά του διαιτητή του αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Όπως τόνισε «ο Παππάς ήθελε να γίνει πρωταγωνιστής. Γιατί δεν διέκοψε το παιχνίδι όταν έπεσε το ποτήρι στον Σίλβα; Αν εκεί το διέκοπτε δεν θα έλεγα τίποτα και δεν θα είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα. Όμως ο Παππάς δεν ήθελε να το διακόψει για τους δικούς του λόγους και να κάνει τα δικά του». Στη συνέχεια πρότεινε να παίρνουν μισθό και μπόνους από τη Super League οι διαιτητές για να γίνουν ανεξάρτητοι.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης: «Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει πίσω από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και οι μικροί και οι μεγάλοι. Και οι μικροί μην λέτε ότι δεν ξέρετε. Μην κρυβόσαστε και μην φοβάστε κανέναν. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσεις ας βοηθήσει. Ο Ιβάν έχει δίκιο εμείς πρέπει να δούμε πως θα φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Να φτιάξουμε μία επιτροπή με τους τέσσερις μεγάλους και δύο εκπροσώπους των μικρών. Αυτή η επιτροπή να πάει στον Κοντονή και να ζητήσουν να φτιάξει η διαιτησία. Αυτοί οι έξι θα αναλάβουν αυτό το καθήκον. Να γίνει μία κοινώς αποδεκτή κατάσταση. Πρέπει να αλλάξει εδώ και τώρα η ΕΠΟ και να ολοκληρωθεί ο θεσμός του κυπέλλου. Και μία ακόμα πρόταση, ο πρωταθλητής πρέπει να δίνει το 40% από την Σούπερ Λίγκα στις μικρές ομάδες για να δυναμώσουν και να φτιάξει το ποδόσφαιρο. Ένα πρόβλημα που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι ότι όλοι παίζουν στοιχήματα».

Ο Σάββας Θεοδωρίδης του ζήτησε να πει ονόματα για να απαντήσει ο Δ.Μελισσανίδης «Όταν έρθει η ώρα θα τα πω». Στη συνέχεια ο Σάββας Θεοδωρίδης του είπε: «Πριν πεις οτιδήποτε άλλο να παραδεχτείς ότι εσύ είσαι ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ. Να δείξεις ότι είσαι άντρας» για να ανταπαντήσει ο Δ.Μελισσανίδης: «Αυτό είναι το πρόβλημα σου. Η ΑΕΚ έχει και πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο».

Παραλίγο να έρθουν στα χέρια ο Σάββας Θεοδωρίδης και ο Σπύρος Παπαθανασάκης του Ηρακλή κατά τη διάρκεια της συνάντησης

Στη διάρκεια των τοποθετήσεων ο Σάββας Θεοδωρίδης είπε:

«Τα έχετε βάλει όλοι με τον Ολυμπιακό. Τι θέλετε να αποχωρήσουμε; Αν θέλετε το κάνουμε», ήταν τα λόγια του.

Παπαθανασάκης: Δεν επιτρέπεται ένας άνθρωπος που έχει ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη να προεδρεύει και να τον καλύπτεται είναι ντροπή.

Θεοδωρίδης: Δεν θα μου λες εμένα τι να κάνουμε να αλλάξεις ύφος.

Τότε ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή επιτέθηκε φραστικά στον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού.

«Είσαι μ…ας. Λες μ…κίες, fuck you», ανέφερε και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του Σάββα Θεοδωρίδη.

Ο αντιπρόεδρος των ερυθρολεύκων σηκώθηκε και εκείνος και άρχισε να κινείται. Όμως επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι. Αυτοί ήταν ο Γιώργος Σπανός και ο Γιάννης Κομπότης οι οποίοι συγκράτησαν τον Σπύρο Παπαθανασάκη και τον έβαλαν να καθίσει μακριά από τον Σάββα Θεοδωρίδη.

Η έναρξη

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Γιώργος Σπανός, πρόεδρος του Ατρομήτου ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την διακοπή του κυπέλλου αφού η ομάδα του δεν είχε ανάμιξη στα επεισόδια όπως τόνισε και κατηγόρησε τις τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ. Δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση του Σάββα Θεοδωρίδη ο οποίος του ζήτησε να σταματήσει τις αοριστολογίες και να μιλήσει συγκεκριμένα και με ονόματα.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Παναιτωλικο ύ Φώτης Κωστούλας έθεσε θέμα παραίτησης του προέδρου της Super League Γιώργου Μποροβήλου. Όπως είπε «θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί για λόγους ηθικής, αφού το όνομά του εμπλέκεται στο «Koriopolis». Τότε παρενέβη ο Σάββας Θειδωρίδης και τόνισε ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και τα δικαστήρια θα κρίνουν».

Όταν πήρε τον λόγο ο Γιάννης Κομπότης, ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού υπογράμμισε ότι όλοι θα πρέπει να κοιτάξουν μπροστά με κυρίαρχο θέμα τα τηλεοπτικά.

Στα γραφεία βρίσκονται από τον Ολυμπιακό οι Θόδωρος Γιαννίκος, ο Σάββας Θεοδωρίδης και ο Κώστας Καραπαπάς, από την ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Αλέξης Δέδες, από τον Παναθηναϊκό ο Βασίλης Κωνσταντίνου και η Αθηνά Μπαλωμένου και από τον ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται στο εξωτερικό ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος δεν παρέστη. Κύκλοι του προέδρου των πρασίνων δήλωσαν ότι είχε συνάντηση με έναν πρέσβη και γι αυτό δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη Super League. Πάντως σύμφωνα με το αρχικό ρεπορτάζ ήταν επιφυλακτικός για το νόημα της συγκεκριμένης συνάντησης εν απουσία του ισχυρού άνδρα των ερυθρολεύκων. Επίσης, προσήλθαν ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης, ο Νίκος Ζαμάνης και ο Χρήστος Δάρας του Πανιωνίου, ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας., ο Θόδωρος Καρυπίδης της Βέροιας και ο Γιάννης Κομπότης, του Λεβαδειακού παρά τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί. Οι αντιπρόσωποι του Ηρακλή άργησαν να φτάσουν καθώς μπερδεύτηκαν και πήγαν στα παλιά γραφεία!

Η ΠΑΕ Ξάνθη αρχικά δήλωσε ότι δεν θα εκπροσωπηθεί. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, στις 04.03.2016 απέστειλε επιστολή στη SUPER LEAGUE την οποία και δημοσιεύουμε. Μέχρι και το λεπτό που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν είχε καμία ενημέρωση και απάντηση. Ως εκ τούτου, η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ, δεν θα συμμετάσχει, δια του «ιδιοκτήτη» της, στην άτυπη αυτή συνάντηση των ιδιοκτητών, μη γνωρίζοντας, όπως αυτή έχει ζητήσει, ποιοι εκ των ιδιοκτητών θα παρευρεθούν». Πάντως λίγο μετά τις 16.00 εκ μέρους της Ξάνθης έφτασε στα γραφεία της Super League ο αντιπρόεδρος Γιώργος Στράτος.

Στο Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής δίνουν το «παρών» όλες οι ομάδες, πλην των Καλλονή και Πανθρακικού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: