Εξέτισε την “ποινή- χάδι” και αποφυλακίζεται στις 20 Οκτωβρίου ο Όσκαρ Πιστόριους…

Κοινοποίηση:
Oscar Pistorius Reeva Steenkamp

Αφού εξέτισε μόλις… 11 μήνες στη φυλακή για τον φόνο της κοπέλας του Ρίβα Στέενκαμπ, ο Όσκαρ Πιστόριους αποφυλακίζεται στις 20 Οκτωβρίου. Ο παραολυμπιονίκης θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Πρετόρια, στη νότια Αφρική.

Μετά την αποφυλάκισή του για τη δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, ο Όσκαρ Πιστόριους αναμένεται να μείνει στο σπίτι του θείου του, κάτι που δεν έχει βέβαια επιβεβαιωθεί ακόμα.

Ο Όσκαρ Πιστόριους, ύστερα από δίκη που κράτησε επτά μήνες, είχε καταδικαστεί σε πενταετή ποινή φυλάκισης, καθώς κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Η 29χρονη Ρίβα Στέενκαμπ, απόφοιτος Νομικής και μοντέλο, σκοτώθηκε το 2013, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν ο Πιστόριους πυροβόλησε ενώ εκείνη βρισκόταν στην τουαλέτα και είχε κλειδώσει την πόρτα.

Ο χρυσός παραολυμπιονίκης επιμένει ότι πέρασε τη Ρίβα Στέενκαμπ για διαρρήκτη όταν πυροβόλησε μπροστά από την κλειστή πόρτα του μπάνιου. Αφού πυροβόλησε, όπως έχει καταθέσει, προσπάθησε να σπάσει την πόρτα σπρώχνοντάς την με τον ώμο του προτού χρησιμοποιήσει ένα μπαστούνι του κρίκετ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: