Εντολή Τσίπρα να αναβληθεί η αυριανή συζήτηση στην Βουλή για τον Πάνο Καμμένο

Κοινοποίηση:
τσιπρας καμμενος

Αναβολή της συζήτησης στην Βουλή για τον Πάνο Καμμένο και το θέμα του μεσάζοντα στην πώληση στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, ζήτησε ο Πρωθυπουργός.

Με επιστολή που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Βουλής, ζήτησε απο τον Νίκο Βούτση να μην διεξαχθεί αύριο η συζήτηση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για το επίμαχο θέμα (σημ: απάντηση του Υπ. Εθνικής Άμυνας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της ΝΔ), αναφέροντας ότι θέλει να είναι και ο ίδιος παρών, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί αύριο, καθώς θα βρίσκεται στην Γαλλία για να παραλάβει το “Βραβείο Πολιτικού Σθένους”.

Το αίτημα Τσίπρα, το οποίο αναμένεται να γίνει αποδεκτό, θα συζητηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων, στην Βουλή, στις 15:00, ενώ ήδη αναζητούνται νέα ημέρα και ώρα για την διεξαγωγή της επίμαχης συζήτησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απο το Μαξίμου, αναμένεται δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Λίγες ώρες νωρίτερα και μετά απο την κατάθεση ακόμη μιας ερώτησης απο την Νέα Δημοκρατία, η οποία χαρακτηρίζει ως “σκάνδαλο πρώτου μεγέθους” όσα συνέβησαν στην επίμαχη διαδικασία για την πώληση πλεονάζοντος πολεμικού υλικού στην Σαιουδική Αραβία, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το περιεχόμενο εγγράφων που κατέθεσε στην Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Σύμφωνα με αυτά, που περιλαμβάνουν τα πρακτικά της σύσκεψης που είχαν στις 29 Αυγούστου με τους εκπροσώπους του Ριάντ οι Έλληνες αξιωματικοί από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Άμυνας, η επίσημη αντιπροσωπεία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας δηλώνει ξεκάθαρα ότι “δεν γνωρίζει ούτε την ύπαρξη συμφωνίας ούτε τον εν λόγω μεσάζοντα”,υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει άλλος – πλην αυτών – εξουσιοδοτημένος για την διαπραγμάτευση με το ΥΕΘΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: