Νέο εμετικό πρωτοσέλιδο από την αισχρή γερμανική φυλλάδα Bild. Για να καταλάβετε τι είναι η Bild, γιατί στην Ελλάδα σας την έχουν παρουσιάσει ως κάτι σημαντικό, η Αυριανή του Κουρή της δεκαετίας του 1980 μπροστά της ήταν εγκυκλοπαίδεια.
Λίγες μόνο ώρες πριν από την πραγματοποίηση του κρίσιμου Eurogroup στις Βρυξέλλες, εκεί όπου αναμένεται να κριθεί το μέλλον και η τύχη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, οι Γερμανοί λιβελογράφοι σπεύδουν να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά με ένα άκρως προκλητικό δημοσίευμα.
«Επιτέλους κάποιος λέει όχι στους χρεοκοπημένους Ελληνες. Σε ευχαριστούμε κύριε Σόιμπλε», γράφει η γερμανική Bild σε σημερινό δημοσίευμά της.
«Η Γερμανία λέει ευχαριστώ στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» είναι συγκεκριμένα ο κεντρικός τίτλος του σημερινού πρωτοσέλιδου της εφημερίδας με υπέρτιτλο «Επιτέλους κάποιος είπε ΟΧΙ στους χρεοκοπημένους Έλληνες».
Η γερμανική εφημερίδα αποθεώνει τον γερμανό υπουργό Οικονομικών για την αρνητική του στάση απέναντι στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης ενώ εκτοξεύει «πυρά» εναντίον του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα,σύμφωνα με το tribune.gr, «μετά από αρκετές εβδομάδες μπλόφας και πονηριάς, οι Έλληνες ζήτησαν χθες νέα ενίσχυση πολλών δισεκατομμυρίων». Χαρακτηρίζει την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης ως «Δούρειο Ίππο» αφού λέει ότι σκοπός των Ελλήνων είναι να πάρουν τώρα τα χρήματα αλλά να μην ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι από το 2010 μέχρι σήμερα, η Γερμανία έχει δανείσει περισσότερα από το 70 δισ. στην Ελλάδα όμως τώρα μπαίνει πλέον ένα «τέλος στη βροχή δισεκατομμυρίων».
Στο ίδιο δημοσίευμα η εφημερίδα κατακεραυνώνει τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μετά την αίτηση παράτασης της δανειακής σύμβασης από την ελληνική πλευρά, φάνηκε θετικός. H Bild τονίζει ότι «τα χρήματα βοήθειας δεν εγκρίνονται απ’αυτόν αλλά από τις Υπουργούς Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup».
Τόσο θράσος τα καθάρματα που μας χρωστάνε τουλάχιστον 500 δισ. από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο…
Την δουλειά τους κάνουν. Ας κάνουμε και εμείς την δική μας αλλά έχουμε ΟΥΜΠΑΛΑ? Αν είχαμε, τώρα θα μας έγλειφαν τα πόδια να μην πω τίποτα άλλο και πέσει ΜΠΙΠ. Να τους πούμε κύριοι πρώτον τα χρήματα αυτά δεν τα πήρε ο Ελληνικός Λαός αλλά εντάξει αυτό δεν σας ενδιαφέρει. Κύριοι καιρός να δει και η ΕΛΛΑΔΑ το δικό της συμφέρον. ΠΤΩΧΕΥΟΥΜΕ, ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και ζητάμε βοήθεια από ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ. Εις το επανειδείν.
Υπάρχει μια ελπίδα αν ο πούτιν τους ζητήσει τις κατοχικές αποζημειώσεις να τους ισοπαιδώσει οικονομικά έτσει για να τους φύγει ο τσαμπουκάς και μετά να δω τι θα γράφει αυτή η βρωμοφυλλάδα που κάθε πρωί στήνονται στα περίπτερα για να την αγοράσουν.Έχουν συνήθεια μετά το πρωινό να διαβάζουν αυτή την κατινοεφημερίδα και πριν πιάσουν δουλειά. Είναι φτηνή και γι αυτό την προτιμούν.