“Ελεύθερα..” πολιορκημένα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας! Απλήρωτοι εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει την είσοδο σε όλους

Κοινοποίηση:
naupigia

Υπό πολιορκία βρέθηκαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας από τους δικαιολογημένα αγανακτισμένους εργαζόμενους , οι οποίοι αγανάκτησαν λόγω αφερεγγυότητας πληρωμής εργοδότη! Παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες από την διοίκηση της επιχείρησης. Η οποία κατά καιρούς αλλά και τώρα ρίχνει την ευθύνη στο δημόσιο το οποίο όπως υποστηρίζει χρωστά λεφτά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας! Γι ΄ αυτό κι έχει μεγάλη σημασία η επίσημη απάντηση του ΥΠΕΘΑ προς την διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, την οποία και δημοσιεύουμε ΑΥΤΟΥΣΙΑ. Η απάντηση κάνει σαφές ένα πράγμα : Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας έχουν πληρωθεί για τις πυραυλακάτους που το ΠΝ περιμένει να του παραδοθούν. Κι επίσης όπως πολύ σωστά επισημαίνει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ η ομηρία των εργαζομένων πρέπει επιτέλους να σταματήσει σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του onalert.gr

 

Όλη η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει καταβάλει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας το σύνολο του τιμήματος που αφορά στις πυραυλακάτους. Αυτό το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι που θα έχουν προκαθορισμένη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Πολεμικού Ναυτικού αύριο, Τρίτη 21 Οκτωβρίου.

 

Με αυτά γίνεται σαφές ότι η οικονομική ομηρία των εργαζομένων οφείλεται αποκλειστικά στην εργοδοσία των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

 

Παρ’ όλα αυτά, κατά το χρονικό διάστημα του τρέχοντος έτους με συστηματικές προσπάθειες του Πολεμικού Ναυτικού και των υπηρεσιακών παραγόντων, στην προοπτική ολοκλήρωσης του απαιτούμενου κατασκευαστικού έργου των πλοίων για την ένταξή τους στο Στόλο και τη διασφάλιση της εργασιακής προοπτικής του προσωπικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επεξεργάζεται και προωθεί σχέδια και προτάσεις.

 

Η λύση που προτείνει το Πολεμικό Ναυτικό είναι ρεαλιστική, νόμιμη και μ’ αυτήν συμφωνούν οι εργαζόμενοι ενώ διαφωνεί η διοίκηση των Ναυπηγείων χωρίς να έχει επιτύχει μέχρι στιγμής η ίδια, τη συμφωνία που οφείλει να έχει με τους υποκατασκευαστές για την κατασκευή των πυραυλακάτων, με εξαίρεση την ΤΠΚ «Ρίτσος» που είναι έτοιμη να καθελκυθεί.

 

Διαρκής μέριμνα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η συμβολή στην προοπτική της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και των εργαζομένων της.

 

Είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν χρωστά ούτε ευρώ για την ολοκλήρωση ναυπήγησης των πυραυλακάτων και περιέργως καταγγέλεται πως δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Επιπροσθέτως γίνεται σαφές ότι με αίσθημα ευθύνης το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προωθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: