Ελάχιστες πρόσλήψεις θα γίνουν το επόμενο τρίμηνο!

Κοινοποίηση:
pwc--oi-kyriarches-epicheiriseis-den-kanoun-veviasmenes-proslipseis

Πιο κάτω δεν πάει για τους νέους μας…

Όσες οικονομικές μελέτες και να παρουσιάσουμε, όσα και να πουν οι άνεργοι στη χώρα μας, τίποτα δεν συγκρίνετε με την επιθυμία των ίδιων των επιχειρηματιών να ενισχύσουν τις δουλειές τους με «φρέσκο αίμα», ούτως ώστε να δοθεί ώθηση στην απασχόληση και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας!

Οι ίδιοι λοιπόν εργοδότες παρουσιάζονται επιφυλακτικοί στις προσλήψεις που θα κάνουν το επόμενο τρίμηνο, δηλαδή από τον Οκτώβριο έως και το Δεκέμβριο. Αυτό το δυστυχές σενάριο παρουσιάζει η έρευνας της ManpowerGroup για τις προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, από τους 750 εργοδότες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 5% αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 18% προβλέπει μείωση, το 51% εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στο εργατικό δυναμικό, ενώ 26% των εργοδοτών δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξουν αλλαγές κατά το προσεχές τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το εργατικό δυναμικό αναμένεται να μειωθεί σε επτά από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Οι εργοδότες του τομέα του Ηλεκτρισμού, Φυσικού Αερίου & Ύδρευσης καταγράφουν τις πιο αδύναμες προβλέψεις προσλήψεων, με συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του -11%. Παράλληλα, απαισιόδοξες προοπτικές της τάξης του -10% καταγράφονται τόσο στον τομέα του Δημοσίου & Κοινωνικών Υπηρεσιών, όσο και στον τομέα των Μεταφορών & Επικοινωνιών, ενώ οι προοπτικές ανέρχονται σε -6% στον τομέα των Κατασκευών και στον τομέα της Μεταποίησης. Στον αντίποδα, μικρές αυξήσεις στον αριθμό των εργαζομένων -της τάξης του +2%- αναμένονται στον τομέα των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις και στον τομέα του Τουρισμού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η πιο αδύναμη αγορά εργασίας καταγράφεται στην Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής όπου οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης είναι οι πρώτες αρνητικές εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια, με το δείκτη να διαμορφώνεται στο -8%. Στη Βόρεια Ελλάδα, οι εργοδότες προβλέπουν τον πιο αδύναμο ρυθμό προσλήψεων από το δεύτερο τρίμηνο του 2013, με τις συνολικές προοπτικές απασχόλησης για το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου να ανέρχονται σε -6%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: