Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ: Ο αντιστράτηγος Δημ.Τσακνάκης αντικαταστάτης του νυν αρχηγού της Αστυνομίας; Πληροφορίες για την νέα ηγεσία του Σώματος. Τι “διαρρέουν” πηγές της Κατεχάκη

Κοινοποίηση:
tsaknakis

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΛ.ΑΣ καθώς  ο υπουργός Ν. Δένδιας πήρε το πράσινο φως από το Μαξίμου για να προχωρήσει στις καθιερωμένες κρίσεις που εξ αιτίας των… 

πολιτικών εξελίξεων καθυστέρησαν υπερβολικά.

Κατά πληροφορίες εκτός απροόπτου μέχρι το βράδυ θα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του … μακροβιότερου Αρχηγού, εκτός και αν ο υπουργός αποφασίσει να είναι ξανά “ένοικος” της Κατεχάκη ο κ. Παπαγιαννόπολος αλλά με την ιδιότητα του ΓΓ και την αντικατάσταση επομένως του τέως Εισαγγελέως Αθανασίου Ανδρεουλάκου.

Ο επικρατέστερος διάδοχος του Παπαγιαννόπουλου φέρεται να είναι ο Αντιστράτηγος Τσακνάκης, ο αξιωματικός που έβαλε τέλος στην αιματοβαμμένη πορεία του Αλβανού αρχιδολοφόνου Μαριάν Κόλα.

Όμως οι κρίσεις αυτές γίνονται υπό το βάρος των αποκαλύψεων Μπαλτάκου για «κατασκευασμένη» δικογραφία κατά των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Έτσι δεν αποκλείεται να δούμε εκπλήξεις και την «νύφη» να την … πληρώσει η σημερινή ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Αίνιγμα αποτελεί και τι θα γίνει με τον διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Αλκ. Τζοΐτη καθώς προ του βίντεου Μπαλτάκου ήταν το φαβορί για Διοικητής Ασφαλείας όλης της χώρας όπως προβλέπει η αναδιάρθρωση.

Τέλος κομβικό σημείο θεωρείται το τι θα γίνει και με τις Εσωτερικές Υποθέσεις, ύστερα από τις αξιώσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ που διαγκωνίζονται να κατακτήσουν μια θέση που αν μη τι άλλο τους εξασφαλίζει πολλά στην εξέλιξή τους.

Όλα αυτά εαν δεν υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής.

Ποιος είναι ο Δημήτριος Τσακνάκης

 

Ο νυν επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος και κατά πάσα πιθανότητα νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. γεννήθηκε στο χωριό Τρίκωμο Γρεβενών το 1957. Το 1976 κατατάσσεται στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής, ενώ το 1985 ολοκληρώνει τις σπουδές του στη Σχολή Αξιωματικών.

Με τον βαθμό του Υπαστυνόμου και του Αστυνόμου Β’ υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και από τον Ιανουάριο του 1987 στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, στην οποία παραμένει μέχρι και τον Μάρτιο του 1994. Στη συνέχεια, μέχρι και τον Μάρτιο του 2000, με τον βαθμό του αστυνόμου Α’, υπηρετεί ως διοικητής σε μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί η επιλογή του για τη στελέχωση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στην οποία υπηρετεί ως προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών και Δίωξης μέχρι τον Νοέμβριο του 2004. Στη συνέχεια τοποθετείται στη θέση του διευθυντή στο συγκεκριμένο τμήμα, όπου υπηρετεί μέχρι τον Ιούνιο του 2006 με τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή. Με τον ίδιο βαθμό υπηρετεί επίσης, μέχρι τον Ιούνιο του 2007, ως προϊστάμενος των Υποδιευθύνσεων Δίωξης Ναρκωτικών και Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια επιλέγεται για τη στελέχωση της νεοσύστατης Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, στην οποία διετέλεσε διευθυντής από την έναρξη λειτουργίας της τον Ιούνιο του 2007, μέχρι τον Μάρτιο του 2009, οπότε προάγεται στον βαθμό του Ταξίαρχου. Με την προαγωγή του τοποθετείται στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στην οποία υπηρέτησε αρχικά ως υποδιευθυντής και στη συνέχεια ως διευθυντής της μέχρι το 2010.

Τον Μάρτιο του 2010 προάγεται στον βαθμό του υποστρατήγου και τοποθετείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ τον Μάρτιο του 2011 τοποθετείται ως γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου. Στις 16 Ιουλίου 2012 προάγεται στον βαθμό του αντιστράτηγου και τοποθετείται ως γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος. Την 1η Μαρτίου 2013 τοποθετείται στη θέση του γενικού επιθεωρητή αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: