Εκπέμπουν SOS οι ψαράδες της Λήμνου! (βίντεο)

Κοινοποίηση:
limnos

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, η ραχοκοκαλιά της Λήμνου ήταν οι Αλιείς.

Δυστυχώς σήμερα μετά από παρέμβαση τόσο της Ελληνικής κυβέρνησης εφαρμόζοντας τις παράλογες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγούν τον κλάδο σε πλήρη συρρίκνωση και αφανισμό.

Οι ψαράδες της Λήμνου εξέπεμψαν SOS μέσο του καναλιού Ε .

Το θέμα πήρε πανελλαδική έκταση, με δεδομένο ότι στην ίδια εκπομπή φιλοξενήθηκαν και αλιευτικοί σύλλογοι άλλων νησιών της παραμεθορίου, σε μια ύστατη προσπάθεια προάσπισης των απόλυτα δικαιολογημένων αιτημάτων τους.

Μάλιστα τα συγκεκριμένα αιτήματα αποτελούν για τους ίδιους αλλα και τις οικογένειες τους θέμα επιβίωσης.

Η κοινή γνώμη της Λήμνου, αλλά και των γειτονικών νησιών, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη από την επίθεση που δέχεται ο κλάδος διακρίνοντας κάποιες ιδιαίτερες σκοπιμότητες, που κρύβονται πίσω από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Ο χρόνος που δόθηκε για την πανελλήνια κάλυψη αυτού του οξύτατου προβλήματος, ήταν πολύ λίγος σε σχέση με ένα ζήτημα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως στρατηγικής σημασίας, για τα νησιά του Βόρειο Ανατολικού Αιγαίου.

Οι αλιείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μπρος στον κίνδυνο που ελλοχεύει, που είναι η ερημοποίηση των νησιών.

Αυτή η κινητοποίηση είχε σκοπό, να φέρει τους βουλευτές των παραμεθόριων νησιών προ των ευθυνών τους, για την καταστροφή που συντελείται και που θα είναι το τελειωτικό χτύπημα που θα εξωθήσει τους αλιείς να ζητήσουν βοήθεια εξ’ανατολών.

Στα δυο βίντεο που ακολουθούν θα διακρίνετε το μέγεθος του κινδύνου, αλλά και την ανησυχία που διακατέχει έναν από τους ποιο αρχαίους κλάδους της Ελληνικής νησιωτικής οικονομίας, αυτού των Αλιέων.

Είναι Εθνική και επιτακτική ανάγκη άμεσα η Ελληνική κυβέρνηση, να προχωρήσει στην επανεξέταση των αιτημάτων τους.

limnosreport

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: