Διώκεται ο υπεύθυνος της ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΡΙΨΗΣ HUMVEE με ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΑ (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
hummer

Σοβαρές φαίνεται ότι είναι οι συνέπειες του περιστατικού ρίψης οχημάτων Humvee από αμερικανικό C-130, τα οποία καταστράφηκαν πέρυσι, κατά τη διάρκεια αεραποβατικής άσκησης του αμερικανικού Στρατού στη Γερμανία.

Η άσκηση με την ονομασία «Saber Junction» η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 5.000 ανδρών από 16υ χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ, είχε στόχο την ανάπτυξη διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων. Εξ αυτών πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η 173 Αερομεταφερόμενη Μεραρχία του αμερικανικού Στρατού (US Army) με έδρα τη Vicenza στην Ιταλία, η οποία διενεργούσε ταυτόχρονα αξιολόγηση ετοιμότητας των μονάδων της.

Η φάση της αεραποβατικής ενέργειας στις 11 Απριλίου 2016, αναμενόταν εντυπωσιακή με μαζική ρίψη αλεξιπτωτιστών και για το λόγο αυτο, αρκετοί από τους συμμετέχοντες, είχαν ετοιμαστεί εκ των προτέρων για λήψεις πλάνων με κάμερες.

Αυτό όμως που ακολούθησε ήταν αναπάντεχο καθώς σε τρείς διαδοχικές ρίψεις ισάριθμών οχημάτων Humvee από C-130, απέτυχε να αναπτυχθεί σωστά το αλεξίπτωτο φόρτου με το οποίο ήταν συσκευασμένα. Ως αποτέλεσμα τα οχήματα «φυτεύτηκαν» κυριολεκτικά στο έδαφος με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς.

Το Viral βίντεο της ρίψης

Το σχετικό βίντεο που απεικονίζεται η πτώση των οχημάτων, έγινε πολύ σύντομαViral με 3.000.000 «κλίκ» σε facebook και twitter αλλά το μόνο που ήταν γνωστό μέχρι σήμερα ήταν ότι αυτά ανήκαν στην 173 Α/Μ Μεραρχία και ότι σίγουρα κάποιοι θα έπρεπε να λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους.

Πλέον τα ονόματα των εμπλεκομένων στην υπόθεση δόθηκαν στη δημοσιότητα . Πρόκειται για το Λοχία Sgt. John Skipper που υπηρετεί στην 173 Α/Μ Μεραρχία (1 Τάγμα/91 Σύνταγμα) ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες καταστροφής κρατικής περιουσίας και ψευδούς δήλωσης σχετικά με την εμπλοκή του στο συμβάν.

Εφόσον καταδικαστεί, ο Λοχίας Skipper κινδυνεύει να καταδικαστεί από στρατοδικείο με 10 χρόνια φυλάκισης και ατιμωτική απόταξη από την υπηρεσία. Η ποινή ίσως φαίνεται αυστηρή αλλά με δεδομένο ότι η έρευνα αποδίδει την αιτία σε ανθρώπινο παράγοντα και συγκεκριμένη αμέλεια μάλλον είναι δικαιολογημένη. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι κάθε Humvee κοστίζει $220.000 έκαστο, ενώ διόλου αμελητέος ήταν ο διασυρμός του κύρους του αμερικανικού Στρατού με δεδομένη τη ταχύτατη διάδοση του βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκείνη την ημέρα έπεσαν συνολικά 150 αλεξίπτωτα από α/φη C-130 τα οποία μετέφεραν με ασφάλεια στο έδαφος, υλικό, οχήματα και εφόδια. Τα μόνα που δεν λειτούργησαν σωστά ήταν αυτά για τα οποία ήταν υπεύθυνος να ελέγξει ο συγκεκριμένος Αμερικανός Λοχίας..

thinknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: