Από το Λονδίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη κι από το Δυτικό Παλμ Μπιτς μέχρι το Παρίσι και το Βερολίνο, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι εναντίον του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ.
Η μεγαλύτερη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, με περίπου 10.000 ανθρώπους, σύμφωνα με εκτίμηση της εφημερίδας Guardian. Συγκεντρώθηκαν αργά το πρωί μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ έπειτα από έκκληση πολλών οργανώσεων, αντιρατσιστικών, ειρηνιστικών ή αντίθετων στα μέτρα λιτότητας, και κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς την πλατεία Τραφάλγκαρ κρατώντας πανό που έγραφαν «Όχι στον ρατσισμό!», «Όχι στον Τραμπ!», «Ο Τραμπ στα σκουπίδια!».
Εκτός από το διάταγμα, που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών, αλλά του οποίου την εφαρμογή μπλόκαρε το βράδυ της Παρασκευής ένας ομοσπονδιακός δικαστής, οι οργανωτές κατήγγειλαν τη «συμπαιγνία» ανάμεσα στη συντηρητική πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον δισεκατομμυριούχο, τον οποίο η Μέι προσκάλεσε να επισκεφθεί επισήμως το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στο 2017.
Περισσότεροι από 1,8 εκατομμύριο άνθρωποι υπέγραψαν στο Ίντερνετ αίτημα να αρθεί ο επίσημος κρατικός χαρακτήρας της επίσκεψης του Τραμπ ώστε η βασίλισσα να μην βρεθεί «στη δύσκολη θέση» να πρέπει να συναντηθεί βάσει του πρωτοκόλου με τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο.
Στο Βερολίνο και το Παρίσι, περίπου χίλιοι διαδηλωτές κατήγγειλαν το διάταγμα, η εφαρμογή του οποίου εμποδίσθηκε το βράδυ της Παρασκευής από ομοσπονδιακό δικαστή του Σιάτλ. Στη γερμανική πρωτεύουσα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βραδεμβούργου, όπου βρίσκεται επίσης η αμερικανική πρεσβεία.
Θατου κλασουν μια μαντρα…σιγουρα οι διαδηλωτες ηταν μουσουλμανοι κ μονο.