Δηλώσεις Κούρδου υποψήφιου για την προεδρία της Τουρκίας:To “μια γλώσσα, ένα έθνος” είναι χιτλερικό σύνθημα!

Κοινοποίηση:
kourdos-ipopsifios

Ο Σελαχαττίν Ντεμιρτάς πήγε από το Χακκάρι στο Βαν και σε ξενοδοχείο στην πόλη Εντρεμίτ συναντήθηκε με εκπροσώπους ΜΚΟ.

Μιλώντας εκεί ο Ντεμιρτάς, είπε πως για πρώτη φορά ο κόσμος με την στάση του και τα αιτήματα του, είναι τόσο κοντά στο πιο σημαντικό αξίωμα του κράτους. Ο Ντεμιρτάς είπε τα εξής : ¨Αυτός είναι και ο λόγος που μας ενθουσιάζει τόσο πολύ Εμείς τις εκλογές για την προεδρία της Δημοκρατίας, δεν τις βλέπουμε ως απλά μια θέση και δεν τις σχεδιάσαμε πάνω στην υποψηφιότητα κάποιου. Από την πλευρά μας, το πιο σημαντικό είναι οι αρχές που υπερασπιζόμαστε. Η στήριξη αυτών των αρχών από κάθε σημείο της Τουρκίας, θα είναι το μεγαλύτερο μας κέρδος. Μέχρι σήμερα κανένας υποψήφιος δεν δήλωσε πως ¨εάν εγώ εκλεγώ θα πάω την Τουρκία προς τα πίσω¨. Ούτε πρόκειται να πει κανείς. Αυτοί οι οποίοι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους σε αυτούς που υπόσχονται και παραμένουν μετά μόνο στα λόγια παραμένοντας στις πολυθρόνες τους, δεν δικαιώθηκαν. Το κρατικό μοντέλο με το οποίο βρισκόμαστε αντιμέτωποι στην Τουρκία, δεν είναι το κατάλληλο για την πραγμάτωση των ελευθεριών. Οι δύο άλλοι υποψήφιοι έχουν την λογική του ¨εγώ κυβερνώ καλύτερα και είμαι πιο ισχυρός¨ για το παρόν κράτος. Αδυνατούνε να πούνε πως ¨όταν εμείς χτίζαμε αυτό το κράτος κάναμε λάθη¨. Ακόμη μιλάνε για μια γλώσσα και ένα έθνος.

Η επιβολή της μιας γλώσσας και ενός έθνους, είναι απομεινάρι της ρητορικής και των συνθημάτων του Χίτλερ. Η ¨αδιάσπαστη ακεραιότητα της πατρίδας¨ στην Τουρκία είναι χιτλερικό σύνθημα. Και αυτός που το επινόησε δεν είναι ούτε ο Ερντογάν, ούτε ο Κενάν Εβρέν, αλλά ο Χίτλερ. Ο γενοκτόνος που για να δημιουργήσει την βασισμένη σε μια καταγωγή γερμανική φυλή κατέστρεψε τον κόσμο, είναι ο Χίτλερ. Και τώρα μας παρουσιάζουν εδώ αυτήν τη φόρμουλα της εθνικής ενότητας.

DHA 29/7/2014

Σχόλιο tourkikanea : Αυτήν την πολιτική της μιας γλώσσας την ασκεί μέσα στην ελληνική Θράκη και η Τουρκία. Ήμασταν αυτήκοοι μάρτυρες όταν ο ψευδομουφτής Ξάνθης Μέτε, μιλώντας σε πανηγύρι στο χωριό Κένταυρος στην Ξάνθη, έλεγε από βήματος ¨Να μιλάτε τα τουρκικά,παντού ! Στο σπίτι, στην δουλειά, στον δρόμο ! ¨

Μη τυχόν δηλαδή και μιλήσουν την μητρική τους γλώσσα τα πομάκικα ! Είναι κακό φαίνεται να μιλά κανείς την μητρική του γλώσσα !

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: