ΔΕΝ ΠΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ! Ποιος ηγέτης πλέκει το εγκώμιο του Μακρόν!

Κοινοποίηση:
macron-1-600x276

Από κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη συνεχίζουν να έρχονται τα συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν.

Η Βόρεια Κορέα συνεχάρη σήμερα τον Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, ενώ διατύπωσε την ελπίδα ο νέος ηγέτης του γαλλικού κράτους να δώσει ώθηση «στην ανάπτυξη και στην ευημερία».

Η Γαλλία δεν διατηρεί επίσημες διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα. Μαζί με την Εσθονία, είναι οι μοναδικές χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν αναγνωρίσει την Πιονγκγιάνγκ.

North Korean leader Kim Jong Un arrives for the official opening of the Ryomyong residential area, on Thursday, April 13, 2017, in Pyongyang, North Korea. Japan's Prime Minister Shinzo Abe, speaking Thursday at a parliamentary panel on national security and diplomacy, warned that North Korea may be capable of firing a missile loaded with sarin nerve gas toward Japan. (AP Photo/Wong Maye-E)

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, το συγχαρητήριο μήνυμα απηύθυνε στον εκλεγμένο πρόεδρο της Γαλλίας, ο αρχηγός του κράτους της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο τίτλος του οποίου είναι επί της ουσίας τιμητικός.

Ο Κιμ ευχήθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν «να πετύχει στο υπεύθυνο έργο του με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία στη Γαλλία», υπογραμμίζοντας ότι η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων θα ωφελήσει τους λαούς των δύο χωρών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: