Πολλά έχουμε ακούσει
για τα αυγά και την ποσότητα που πρέπει να τρώμε, αλλά φαίνεται πως πλέον τα διακηρύσσουν ‘υπερτροφή’.
Πολλές ήταν οι έρευνες που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χοληστερίνη που βρίσκεται στον κρόκο του αυγού ήταν αιτία για να αυξηθεί η χοληστερίνη σας με κακό τρόπο, αλλά το συγκεκριμένο συμπέρασμα αναθεωρήθηκε όταν νεώτερες έρευνες έδειξαν ότι η χοληστερίνη που εκκρίνει το σώμα, ελαττώνεται όταν μπαίνει στο σώμα χοληστερίνη από τα φαγητά.
Η χοληστερίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην ικανότητα του σώματος να παράγει τεστοστερόνη,οιστρογόνα και κορτιζόνη.
Σύμφωνα με νέα έρευνα στην οποία τα άτομα που έλαβαν μέρος κατανάλωναν ένα έως τρία ολόκληρα αυγά κάθε μέρα για ένα μήνα, το 70% των ανθρώπων που πήραν μέρος δεν είχαν καμία αρνητική επίδραση στην χοληστερίνη τους ενώ στο άλλο 30% παρουσίασε αλλαγή στην LDL (κακή χοληστερίνη).
Στον μόνο πληθυσμό που δεν είχε καλό αποτέλεσμα ήταν στους διαβητικούς στους οποίους ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής ήταν αυξημένος.
Κάπως έτσι ήρθε η αναθεώρησή για τα αυγά, αφού τα πλεονεκτήματα τους από την κανονική χρήση τους είναι πραγματικά επαναστατικά για την γενικότερη θετική επίδραση στο σώμα.