ΔΕΝ αποχωρούν οι φιλορώσοι αποσχιστές – “Δεν πάμε πουθενά”

Κοινοποίηση:
E1883A71791D56F9BE6C3B92BD2ABA76

Οι φιλορώσοι αποσχιστές οι οποίοι έχουν καταλάβει σειρά δημοσίων κτηρίων σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας δεν δείχνουν διάθεση να αποχωρήσουν από αυτά, παρά την συμφωνία της Μεγάλης Πέμπτης μεταξύ Ρωσίας, ΗΠΑ, Ε.Ε. και Ουκρανίας στη Γενευή περί του αντιθέτου.

Οι – σε πολλές περιπτώσεις – ένοπλοι ρωσόφωνοι Ουκρανοί και Ρώσοι της ανατολικής Ουκρανίας επιμένουν ότι θα αποχωρήσουν μονάχα μετά την προκήρυξη δημοψηφίσματος για μεγαλύτερη αυτονομία των περιφερειών τους ή και για πλήρη απόσχισή τους από την Ουκρανία και ένωση με τη Ρωσία.

Οι φιλορωσικές δυνάμεις παραμένουν σε δημαρχεία και πλατείες στην ανατολή, όπως σημειώνει ο βρετανικός Guardian, μολονότι πολλοί τονίζουν ότι εντός της Μεγάλης Παρασκευής θα προχωρήσουν σε συνελεύσεις για να αξιολογήσουν τα αποτελέσματα των συνομιλιών στη Γενεύη.

Στο Χαρτσίσκ, βιομηχανική πόλη η οποία απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το Ντονέτσκ, όπου οι φιλορώσοι έχουν καταλάβει το δημαρχείο από την Κυριακή, τοπικοί ακτιβιστές δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.

Οδοφράγματα με ελαστικά αυτοκινήτων έχουν υψωθεί γύρω από το δημαρχείο, ενώ σημαίες της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ κυματίζουν μαζί με πανό τα οποία αναγράφουν «Όχι στο Φασισμό» και «Όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Σε ένα τρίτο πανό αναγράφεται «Ρωσία+Ντονμπάς=έρωτας».

Οι καταλήψεις συνεχίζονται και σε άλλες πόλεις στα ανατολικά, όπως στην Μακίιφσκα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: