Δεκάδες άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς της αεροπορίας κατά του Ισλαμικού Κράτους

Κοινοποίηση:
siria

Τουλάχιστον 60 άμαχοι, ανάμεσά τους και 12 παιδιά, σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 48 ώρες στη Συρία, καθώς συνεχίστηκαν οι αεροπορικές επιδρομές των συριακών ενόπλων δυνάμεων εναντίον πόλεων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, όπως ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Στην Ντέιρ Αλ Ζορ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 19 άμαχοι, ανάμεσά τους εννέα παιδιά, όταν συριακά αεριωθούμενα έπληξαν σχολείο όπου είχαν καταφύγει Σύροι πρόσφυγες, καθώς και περιοχές στην Αλ Μαγιαντίν και Χαρίτα», ανέφερε η ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία.

Κατά την ίδια πηγή ακόμη 41 πολίτες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν όταν συριακά αεροσκάφη έπληξαν την Τελ Αμπιάντ, βομβαρδίζοντας σημείο κοντά σε αρτοποιείο της πόλης, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Από το Σάββατο αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας έχουν εξαπολύσει πάνω από 10 αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε βορειοανατολικές και ανατολικές επαρχίες, κυρίως στη Ράκα και τη Ντέιρ Αλ Ζορ, αλλά τα πλήγματα σε πολλές περιπτώσεις ήταν άστοχα.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία έχει αποσχισθεί από την Αλ Κάιντα, έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στη Συρία – ελέγχει σχεδόν το ένα τρίτο της επικράτειας της χώρας – αλλά και στο γειτονικό Ιράκ, εγείροντας φόβους στη διεθνή κοινότητα για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί θύλακας εξτρεμιστών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: