Σήμερα 11 Απριλίου και με σύμμαχο τον καλό καιρό πολλοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας αλλά και στο γραφικό στενό του Σαϊτάν Παζάρ για να δουν αλλά και να συμμετάσχουν στο έθιμο με τα μπότια, έθιμο το οποίο κρατά από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.
Όπως διαβάζουμε στο prevezatoday.gr, το έθιμο αναβιώνει κάθε χρόνο προσελκύοντας πολλούς ντόπιους αλλά και τουρίστες και αποτελεί από τα πιο γνωστά έθιμα της περιοχής. Παλιότερα γινόταν μόνο στο Σαϊτάν Παζάρ, αλλά τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία των καταστηματαρχών του Ιστορικού κέντρου, γίνεται και στον πεζόδρομο του Ιστορικού κέντρου με μεγάλη επιτυχία.
Έτσι και σήμερα, όταν οι καμπάνες του Ιερού Ναού του Αγ. Χαραλάμπους σήμαναν την Πρώτη Ανάσταση δεκάδες μπότια άρχισαν να σπάνε που μαζί με τα βαρελότα που έπεφταν έστελναν το μήνυμα της νίκης της ζωής ενάντια στον θάνατο.