ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας: Κάναμε υποχωρήσεις αλλά έχουμε και κόκκινες γραμμές!

Κοινοποίηση:
ts

Ξεκίνησε πριν από λίγο η κρισιμότατη ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας επίπονης και σκληρής περιόδου ανέφερε ανοίγοντας τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για μια περίοδο «που δεν ήταν εύκολη για κάνεναν».

«Αυτη η διαπραγμάτευση λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που δεν εχει αποκατασταθεί η κανονικότητα της χρηματοδότησης της χώρας. Αυτη η μη κανονικότητα δεν συνάδει με τους κανόνες και είναι απαράδεκτο ότι συμβαίνει» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε «κάποιοι εκ των δανειστών επιχειρούν να ανατρέψουν την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου».

Προηγουμενη ενημέρωση:

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει το Σάββατο 23/5 και την Κυριακή 24/5 στο ξενοδοχείο Divani Caravel(Βασιλέως Αλεξάνδρου 2)

Ενότητα και συλλογικότητα θα προβάλλει ο πρωθυπουργός – Κριτική αναμένεται να ασκήσει η αριστερή εσωκομματική αντιπολίτευση

Οι εργασίες ανοίγουν στη 1.00 το μεσημέρι με την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αναμένεται ότι θα ενημερώσει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, και τους βουλευτές, συνολικά περίπου 350 άτομα, για τις επαφές του με τους ξένους ηγέτες και το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις.

Η διαπραγμάτευση δεν διεξάγεται σε συνθήκες κανονικότητας αφού από τον Αύγουστο του 2014 έχει διακοπεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Είναι μία απαράδεκτη κατάσταση που δεν τιμά τους εταίρους είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ” Κάποιοι νομίζουν ότι έτσι θα πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι αν αυτή είναι η τακτική τους δεν θα είναι αποτελεσματική. Η κυβέρνηση παρά τις πιέσεις και την ομοβροντία των ΜΜΕ που πολλές φορές αποτελούν την φωνή των δανειστών έχει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Στηρίζει τις προσπάθειές μας ο ελληνικός λαός, γιατί διαπιστώνει ότι για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνιια .στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης υπάρχουν δύο πλευρές και όχι μία.

Δεν θα υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις στο θέμα του ΦΠΑ, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό. Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ επιμένουν σε ακρότητες γιατί δεν δέχονται την αποτυχία του προγράμματός τους. Η ελληνική οικονομία το τελευταίο που χρειάζεται είναι μέτρα ύφεσης.

«Οι δηλώσεις και η στάση ορισμένων αξιωματούχων στις πιο κρίσημες στιγμές της διαπραγμάτευσης δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην ίδια την Ευρώπη» συνέχισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

«Να καταλάβουν ότι αυτό που διακυβεύεται δεν ειναι ένα παιχνίδι ισχύος, αλλα το ίδιο το σχέδιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης» συμπλήρωσε και έστειλε ένα «καθαρό» μήνυμα: Αυτές τις τελευταίες ημέρες όσοι μπορούν να συμβάλουν να το κάνουν, όσοι δεν το επιθυμούν ας σιωπήσουν.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι «έχουμε κόκκινες γραμμές» διαβεβαιώνοντας ότι χάρις σε αυτές «έχουμε να κερδίσουμε πολλά».

«Έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε το βασικό σενάριο. Σύμφωνα με το πλαίσιο αυτο τα πρωτογενή πλεονάσματα ηταν 3% για το 2015. Αυτά τα νούμερα ειναι όχι μόνο άπιαστα, κυρίως είναι καταστροφικά».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: