ΔΕΗ: Μεγάλες ζημιές στο α΄ τρίμηνο του 2017 για τη ΔΕΗ

Κοινοποίηση:
ΔΕΗ

Ζημίες 67,5 εκατ. ευρώ σημείωσε η ΔΕΗ στο πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι κερδών στο αντίστοιχο διάστημα του 2016, όπως ανέφερε την Τρίτη η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο.

H διοίκηση της επιχείρησης υποστήριξε ότι οι ζημιές οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες και ότι τα υπόλοιπα τρίμηνα του έτους θα είναι κερδοφόρα.

«Το α΄ τρίμηνο του 2017 τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου ΔΕΗ επιβαρύνθηκαν από εξωγενείς, μη ελεγχόμενους από την εταιρεία παράγοντες, και συγκεκριμένα την κάλυψη του ελλείμματος του ΕΛΑΠΕ, την αρνητική οικονομική επίπτωση από τις δημοπρατηθείσες ποσότητες ενέργειας (ΝΟΜΕ) και το πρόσθετο κόστος για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης. «Χωρίς αυτούς τους παράγοντες ο Όμιλος θα παρουσίαζε σημαντική λειτουργική κερδοφορία, στα επίπεδα περίπου του αντίστοιχου τριμήνου του 2016», συμπλήρωσε.

Τα παραπάνω μεγέθη περιλαμβάνουν τα μεγέθη του ΑΔΜΗΕ που αποσπάστηκε πρόσφατα από τον όμιλο. Χωρίς τον ΑΔΜΗΕ οι ζημιές της επιχείρησης διαμορφώθηκαν στα 80,4 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία υπογράμμισε, επίσης, ότι αναμένει για το σύνολο του 2017 έσοδα ύψους 4,5 δις ευρώ από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και συνολικά έσοδα 4,9 δις ευρώ. Εκτιμά ότι το περιθώριο EBITDA θα διαμορφωθεί στο 12%-13%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: