Δείτε που μένει στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας!- Η ιστορία του ξενοδοχείου των… Σοβιέτ! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
5200

Το Ξενοδοχείο Metropol της Μόσχας, είναι ένα ιστορικό ξενοδοχείο στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1899 και ολοκληρώθηκε το 1907, δέκα χρόνια πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση, σε στυλ Αρτ Νουβό.

Είναι φημισμένο, σύμφωνα με το pontiki.gr,τόσο γιατί πρόκειται για το μεγαλύτερο ξενοδοχείο που χτίστηκε προεπαναστατικά αλλά και για τη συνεργασία σπουδαίων αρχιτεκτόνων και καλλιτεχνών για το σχεδιασμό και την διακόσμησή του.

16000

Το 1898, ο Σάβα Μαμόντοφ και η Ασφαλιστική της Πετρούπολης αγόρασαν ένα μεγάλο κομμάτι γης κοντά σε ένα παλιό ξενοδοχείο. Ο Μαμόντοφ, μάνατζερ και σπόνσορας της Όπερας είχε στόχο να μετατρέψει την περιοχή σε ένα πολιτιστικό κέντρο γύρω από το κτίριο της Όπερας. Γρήγορα όμως ο Ρώσος επιχειρηματίας φυλακίστηκε για απάτες και το project υλοποιήθηκε από την Ασφαλιστική της Πετρούπολης, αλλάζοντας τα αρχικά σχέδια για την Όπερα.

Το 1918, το ξενοδοχείο κοινωνικοποιήθηκε από τους Μπολσεβίκους, μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, μετονομάστηκε σε «Δεύτερο Σπίτι των Σοβιέτ» και έγινε η έδρα της Πανρωσικής Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής. Οι περισσότεροι κομμουνιστές ηγέτες, περνούσαν ολόκληρη τη μέρα τους, μέσα στο ξενοδοχείο.

17000

Το 1930, το Μετροπόλ έγινε και πάλι πολυτελές ξενοδοχείο. Η σοβιετική κυβέρνηση, φιλοξένησε πολλούς ξένους επισκέπτες, όπως ο Μπέρναντ Σο και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ σε αυτό. Κατά τον Β’ ΠΠ, στο ξενοδοχείο έμεναν οι ανταποκριτές των δυτικών εφημερίδων και περιοδικών, ενώ οργανώθηκε και αίθουσα Τύπου.

Το 1986, έκλεισε για ανακαίνιση. Όταν ξανάνοιξε, δεν υπήρχε πια Σοβιετική Ένωση!!!

40 41 42 43

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: