Γούτα – Συρία: Δορυφορικές εικόνες καταγράφουν το μέγεθος της καταστροφής

Κοινοποίηση:
ghouta

Στα χέρια του Al Jazeera βρίσκονται δορυφορικές εικόνες από την ανατολική Γούτα της Συρίας και αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

 

Το προάστιο της Δαμασκού έχει βρεθεί στο στόχαστρο αμείλικτων επιθέσεων, καθώς η συριακή κυβέρνηση, με τη βοήθεια της Ρωσίας, ξεκίνησε αεροπορική επίθεση στην κατά μεγάλο μέρος αγροτικής περιοχής έξω από την πρωτεύουσα στις 18 Φεβρουαρίου.

Οι συγκριτικές εικόνες που δόθηκαν στο Al Jazeera από τα Ηνωμένα Έθνη, ελήφθησαν στις 23 Φεβρουαρίου και στις 2 Μαρτίου και παρουσίασαν ζημιές σε κτίρια, υποδομές και γεωργικές περιοχές.

«Οι εικόνες μας δείχνουν ότι υπήρξε αύξηση και βαρύ βομβαρδισμό στην Ανατολική Γούτα» δήλωσε στον Al Jazeera ο Einar Bjorgo του Επιχειρησιακού Δορυφορικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών.

«Βλέπουμε ορισμένες περιοχές όπου υπάρχει σοβαρή ζημιά σε σύγκριση με μια εβδομάδα πριν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Ανατολικό Γούτα, φιλοξενεί σχεδόν 400.000 ανθρώπους και βρίσκεται υπό «πολιορκία« από τις δυνάμεις του προέδρου Bashar al-Assad, αφού οι ομάδες αντιπολίτευσης ανέλαβαν τον έλεγχο της περιοχής στα μέσα του 2013.

ghouta1 ghouta2

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: