ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ! Άρχισαν οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Κοινοποίηση:
paidikoi_stathmoi1

Οι εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έχουν αρχίσει, με την ΚΕΔΕ να διευκρινίζει με ανακοίνωσή της τι συμβαίνει με την εγγραφή των 4χρονων. «Η υποχρεωτική εγγραφή τετράχρονων σε νήπια ισχύει μόνο στους 184 δήμους της χώρας, που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας», ξεκαθαρίζεται.

Η ΚΕΔΕ επισημαίνει ακόμα ότι υπάρχουν αναφορές για ένταξη δήμων στη λίστα των 184, χωρίς τη δική τους συναίνεση και καλεί το υπουργείο να προχωρήσει στις αναγκαίες διορθώσεις και στην έκδοση νέου πίνακα.

Διευκρινίζεται ότι στους υπόλοιπους δήμους, τα τετράχρονα νήπια μπορούν να εγγραφούν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς κανονικά.
Από εκεί και πέρα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί κατά περίπτωση μέχρι τις 31 Μαΐου.

Με αφορμή τις σχετικές εξελίξεις ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει ότι «σε κάθε περίπτωση στόχος της τοπικής αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού είναι να διασφαλίσει ότι δε θα διαταραχθεί η καθημερινότητα και ο οικογενειακός προγραμματισμός των εργαζόμενων γονέων, οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν τη δυνατότητα να φιλοξενούνται τα παιδιά τους σε δημοτικές δομές που λειτουργούσαν 11, και όχι 9 μήνες το χρόνο και με διευρυμένο ωράριο».

Ο κατάλογος των δήμων στους οποίους οι γονείς μπορούν να εγγράφουν τα 4χρονα νήπια στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: