Γονείς και μαθητές πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και μεταμόρφωσαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής!

Κοινοποίηση:
2odimotiko

Όταν κάτι δε σου αρέσει, τότε πρέπει να προσπαθείς να το αλλάξεις προς το καλύτερο. Κάπως έτσι σκέφτηκε ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής και με τη συναίνεση των δασκάλων και Νηπιαγωγών αποφάσισε να βάλει χρώμα στην καθημερινότητα των μικρών μαθητών.

Γονείς και παιδιά γέμισαν το σχολείο και με όρεξη το μεταμόρφωσαν μέσα σε δύο μόνο Σαββατοκύριακα του Μαρτίου. Η μουντάδα και οι μουτζούρες (από εισβολείς) έδωσαν τη θέση τους στη ζωντάνια και το χρώμα που προσέθεσαν μικροί και μεγάλοι. Παράλληλα ένας τοίχος ζωγραφίστηκε από επαγγελματία. Τα παιδιά έβαλαν τη δική τους πινελιά στο σχολείο που κατά κοινή τους παραδοχή δεν είχε τίποτε το θετικό. Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν θα καλυφθούν από τη σχολική επιτροπή του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Όπως γνωρίζουμε, οι αισθητικές παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και αξίζει να συγχαρούμε μικρούς και μεγάλους που προσεγγίζουν το σχολείο με αγάπη και όχι ως ένα χώρο στον οποίο περνούν αναγκαστικά ένα μέρος της ζωής τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ένα δημοτικό σχολείο 300 μαθητών και το συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο 50 παιδιών μοιράζονται ένα πολύ μικρό προαύλιο, στερούνται υποδομών ασφαλείας και έχουν όλη κι όλη μια μόνη μπασκέτα.

 

2odimotiko1

29390674_1226768930789201_551766987_o

2odimotiko

2odimotiko2

2odimotiko3

2odimotiko8

agiaparaskevi-guide.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: