Γνωρίζατε ότι η εταιρεία Apple ελέγχει την κάθε σας κίνηση μέσω των συσκευών νέας γενιάς iPhone; Δείτε πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι παντού…

Κοινοποίηση:
apple

Σε συνδυασμό με τον νέο επεξεργαστή υπερσύγχρονης τεχνολογίας και ταχύτητας A7, τα νέα iPhone διαθέτουν έναν νέο «συμπληρωματικό επεξεργαστή ανίχνευσης της κίνησης» τύπου M7.

Οι νέοι αυτοί συμπληρωματικοί επεξεργαστές όπως αναφέρει το pentapostagma , ελέγχουν την κάθε κίνηση του κατόχου της συσκευής, μέσω της επεξεργασίας δεδομένων απευθείας από τους αισθητήρες του iPhone – και πιο συγκεκριμένα του επιτυχανσιόμετρου, του γυροσκοπίου και της πυξίδας που είναι ενσωματωμένα στην συσκευή – δίχως να απαιτείται η λειτουργία του κεντρικού επεξεργαστή τύπου A7. Επίσης, το iPhone δεν σταματά ποτέ να συλλέγει τα δεδομένα των κινήσεων του κατόχου του εξαιτίας της λειτουργίας της διεπαφής CoreMotion..

 

Η ίδια η Apple ανακοίνωσε ότι ο επεξεργαστής M7 “μετρά συνεχώς δεδομένα κινήσεων” γεγονός που καθιστά “ικανή την υλοποίηση εφαρμογών νέας γενιάς για την υγεία και την εκγύμναση”. Η Nike είναι η πρώτη εταιρεία που συνεργάστηκε με την Apple δημιουργώντας μία νέα εφαρμογή με την ονομασία Nike+ Move η οποία θα αξιοποιεί τις τεχνολογίες του GPS και του τσιπ M7 «με στόχο να παρέχει μία νέα εμπειρία στην παρακολούθηση της εκγύμνασης».

 

Ο επεξεργαστής M7 είναι ένα μικροτσιπ που ελέγχει όλες τις κινήσεις του κατόχου/χρήστη του τηλεφώνου. Οι κινήσεις ενός κατόχου iPhone καταγράφονται συνεχώς, ακόμη και εάν η συσκευή είναι αφημένη σε μία τσέπη ή τσάντα. Ο νέος επεξεργαστής δίδει την δυνατότητα ακόμη μεγαλύτερου ποσοστού αποθήκευσης των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, με ορατό τον κίνδυνο τα δεδομένα να αποστέλλονται προς τους servers της ίδιας της Apple…

 

Η κοινωνία του Μεγάλου Αδελφού σε απόλυτη εφαρμογή.. Η Apple με την πρόφαση της τεχνολογικής καινοτομίας και της εξελιγμένης εμπειρίας των χρηστών προχωρά σε ακόμη μία κίνηση που καταργεί κάθε πλαίσιο ιδιωτικότητας, καθώς θα παρακολουθεί, θα ανιχνεύει, καταγράφει και αποθηκεύει κάθε κίνηση κατόχου νέας συσκευής iPhone.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: