Γι αυτό το ΡΕΠΟΡΤΑΖ το Ίδρυμα Αντενάουερ – το εκτροφείο Γερμανοτσολιάδων στην Ελλάδα – ζητάει από το “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” αντίτυπο της εφημερίδας!

Κοινοποίηση:
idruma-antenaouero-suriza-tha-nikisei-alla.w_l

Εκτροφείο ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ «χρυσώνει» πολιτικούς και κανάλια…

Μόλις λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, με μια εκτενή έκθεσή του, το φημισμένο Ίδρυμα Αντενάουερ , αναλύοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, σημείωνε ότι το ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα απογοητευμένων ψηφοφόρων από όλες τις πτέρυγες, βρίσκεται πολύ κοντά στην εκλογική νίκη, σχολιάζοντας παράλληλα ότι αυτή η τάση εκπέμπει ανησυχητικά μηνύματα για τα πολιτικά ρίσκα στο άμεσο μέλλον και για την απειρία του αριστερού κόμματος στη διακυβέρνηση.

Αρχικά έλκει το όνομα του από τον καγκελάριο Κόνραντ Αντενάουερ, ιδρυτή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Οι βασικές πολιτικές και ιδεολογικές επιλογές του, κατά την διάρκεια της καγκελαρίας του (1949-1963), καθορίζουν έως και σήμερα την εσωτερική δομή και την εξωτερική πολιτική της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Το KAS , δηλαδή το Konrad Adenauer Stiftung , είναι ένα πολιτικό ίδρυμα δομημένο στις θέσεις της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU) του καγκελάριου Κονραντ Αντενάουερ, ο οποίος ως συνιδρυτής του κόμματος CDU ήταν και ο πρώτος Γερμανός Καγκελάριος, από το 1876 έως το 1967. Ως κόμμα η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, προέκυψε το 1945 μετά από ένα αυθόρμητο κύμα ιδρύσεως κόμματος, ανέβηκε με τον Αντενάουερ και σφράγισε την ιστορία της Γερμανίας τον 20ο Αιώνα. Σημειώνουμε εδώ ότι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, το ισχυρό δίδυμο της Ευρώπης και της μνημονιακής λαίλαπας, ανήκουν στο κόμμα CDU του Αντενάουερ, ενώ η πρώτη είναι και ο αρχηγός του κόμματος.

 Ποιο είναι το ίδρυμα Αντενάουερ στη Ελλάδα; Ο Μητσοτάκης και οι άλλοι…

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, η ηττημένη Γερμανία έχοντας χάσει τον πόλεμο, διχοτομήθηκε σε Ανατολική , υπό την κατοχή των Ρώσων και σε Δυτική υπό την κατοχή των Άγγλων, των Αμερικανών και των Γάλλων. Ο Αντενάουερ, που διοίκησε και ανασυγκρότησε, με Αμερικανική βοήθεια, την Δυτική Γερμανία ήταν δημιουργός του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Οι διάδοχοί του, δημιούργησαν ένα Ίδρυμα εκπαίδευσης πολιτικών στελεχών, που το ονόμασαν «Ίδρυμα Αντενάουερ». Το ίδρυμα επεκτάθηκε σε Ευρωπαϊκές χώρες όπου υπήρχαν κόμματα με βάσεις και δράσεις του ίδιου.

Ο τότε πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σήμερα επίτιμος, έφερε το ίδρυμα Αντενάουερ στην Ελλάδα, το 1993. Στη πορεία με έξοδα του αδελφού κόμματος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, υλοποιούσε την εκπαίδευση ισχυρών πολιτικών ονομάτων και κυρίως στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, επί πολλά χρόνια. Ο κ.Δένδιας παρακολούθησε το 1980 ειδικό σεμινάριο ανωτέρων κομματικών στελεχών που διοργάνωσε το Ίδρυμα και το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επιμόρφωσης, με διευθυντή, τον κ. Γιάννη Λούλη. Κάποια στιγμή μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αντιγράφοντας το Γερμανικό μοντέλο κρατικής χρηματοδότησης, δημιούργησαν το Ίδρυμα Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και το «ΙΣΤΑΜΕ», αντιστοίχως, ενώ στην πορεία, δημιούργησαν και το Ίδρυμα Μητσοτάκη και το Ίδρυμα Σημίτη. Στο ίδρυμα Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (ΙΚΚ) πρόεδρος σήμερα είναι ο Πέτρος Μολυβιάτης, ενώ πριν από αυτόν ήταν ο συνιδρυτής Κωνσταντίνος Τσάτσος. Το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» ανέλαβε την εκπαίδευση μεσαίων πολιτικών και κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, παίρνοντας την σκυτάλη από το Ίδρυμα Αντενάουερ, το οποίο και αποχώρησε αρχικά από την Ελλάδα για να επανέλθει το 2012 , στο Κολωνάκι, επανακινώντας τις δραστηριότητες του, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά σε ειδική εκδήλωση και ομιλία του ίδιου. Αυτή την φορά όμως το ίδρυμα Αντενάουερ κάνει σεμινάρια και σε δημοσιογράφους ενώ αναφέρεται από πληροφορίες και η στενή συνεργασία με το Ινστιτούτο «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

 Σας παραθέτουμε απόσπασμα ομιλίας και καλωσορίσματος του Ιδρύματος από τον Αντώνη Σαμαρά:

«Χαιρετίζω, σήμερα όχι τα ”εγκαίνια”, αλλά την επιστροφή του Ιδρύματος Αντενάουερ στην Ελλάδα! Το Ίδρυμα αυτό, έχει μεγάλη πολιτική και πνευματική παρουσία στην Ευρώπη και πέραν αυτής, σε 120 χώρες» ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «έτσι αναβαπτίζεται και αναβαθμίζεται ένας σημαντικός πολιτικός διάλογος ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ένας διάλογος που επεκτείνεται πολύ πέρα από τα ζητήματα της επικαιρότητας και αγγίζει ζητήματα αρχών και αξιών. Ζητήματα δηλαδή απαραίτητα για να υπάρξει και σύγκλιση λαών και κρατών». Από την 12η Οκτωβρίου 2012 το Ίδρυμα «Αντενάουερ» διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης Ελλήνων δημοσιογράφων στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Divani Caravel».

Βασικοί εκπαιδευτές ήταν ο Γερμανός πρέσβης κ. Dold, ο συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ κ. Τζογόπουλος και ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» κ. Τέλογλου. Να σημειωθεί επίσης, πως όλα τα έξοδα των συμμετασχόντων (διαμονής, μεταφοράς και διατροφής) καλύπτονται από το Ίδρυμα. Αυτές οι κινήσεις μπορούν να θεωρηθούν ως μια προσέγγιση του γερμανικού κράτους και του κόμματος της κ. Μέρκελ στην «τέταρτη» εξουσία στην Ελλάδα .

Το ίδρυμα λοιπόν με την επιστροφή του, με το οποίο διατηρεί στενή σχέση και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδης, έχει στενές επαφές με ισχυρούς έλληνες πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες ενώ έχουν διοργανωθεί και ταξίδια στο Βερολίνο για συναντήσεις με παράγοντες της γερμανικής πολιτικής και οικονομικής ελίτ.

Η πρόσκληση συμμετοχής των Ελλήνων δημοσιογράφων στο σεμινάριο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, αλλά και στην εφημερίδα «Καθημερινή». Επελέγησαν οκτώ νέοι δημοσιογράφοι και πλαισιώθηκαν από αντίστοιχους γερμανούς ομολόγους τους. Όμως, το αξιοσημείωτο είναι πως η επιλογή έγινε με βάση την τελευταία παράγραφο της προσκλήσεως, η οποία ανέφερε:

«Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν σχετική αίτηση περιγράφοντας τα κίνητρά τους, για ποιο λόγο ενδιαφέρονται για τις ελληνογερμανικές σχέσεις και ποια θα είναι η συγκεκριμένη συνεισφορά τους».

 Οι νέοι γκαουλάϊτερ

Σύμφωνα με τα παραπάνω, αναρωτιόμαστε αν το κόμμα της κ. Μέρκελ με όλα τα συμπαρομαρτούντα αλλά και την σύμπραξη του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής», εκπαιδεύει τους νέους γκαουλάϊτερ της πατρίδας μας; Στις 4 Οκτωβρίου 2012, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, υπήρξε ο κύριος ομιλητής , σε μεγάλη εκδήλωση που διεξήχθη στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», για τον εορτασμό των 125 χρόνων από την ίδρυση της γαλλικής εφημερίδας «International Herald Tribune» στο Παρίσι.

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου η προαναφερόμενη εφημερίδα είχε ολοσέλιδη συνέντευξη του Σαμαρά με σκοπό να προετοιμάσει το διήμερο Συνέδριο (15-16 Οκτωβρίου 2012) που το χρηματοδοτούσε το ίδρυμα, και στο συνέδριο συμμετείχαν όλη η ελίτ των Ελλήνων επιχειρηματιών με ομιλητές τους κυρίους Σαμαρά, Σταϊκούρα, Χατζηδάκη, Βενιζέλο, Μουσουρούλη και Παναγιωτόπουλο. Ένας εκ των συντονιστών, ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος του «ΣΚΑΪ» κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου. Σε διάφορες εκδηλώσεις του ιδρύματος βρήκαμε και την πρώην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία είχε μιλήσει στο Βερολίνο, σε εκδήλωση με θέμα: «Η Ελλάδα στο μονοπάτι της ανάπτυξης. Εξωστρέφεια-τουρισμός-επενδύσεις». Επίσης τον κο Χρίστο Δήμα, τον γαλάζιο βουλευτή από την Κορινθία τον βρήκαμε να μιλάει σε πλαίσιο εκδήλωσης του γερμανικού ιδρύματος Konrad Adenauer με Γερμανούς Βουλευτές και νέους επιστήμονες αναλύοντας τις προτεραιότητες της χώρας μας κλπ. Η κα Ντόρα Μπακογιάννη έχει επίσης στενές επαφές με το ίδρυμα «Αντενάουερ» ενώ το 1983 το Ίδρυμα Αντενάουερ προσέφερε υποτροφία στον κο Γεώργιο Καρατζαφέρη.

KARATZAFERIS DOSILOGOS

Με τι ανταλλάγματα το ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ, “πρότεινε” υποτροφία για τον Γ. Καρατζαφέρη

“Αγαπητά ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ!

Οι τούρκοι αιχμαλώτιζαν τα ΜΙΚΡΑ !!! Ελληνόπουλα για να τα ¨μετατρέψουν” σε Γενίτσαρους.

Διαβάστε το παρακάτω βιογραφικό και ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ:

Γιατί το ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ “πρότεινε” υποτροφία για τον κ.Καρατζαφέρη;

Με τι…προσόντα;

Με τι γνωριμίες;

και τέλος

ΜΕ ΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ;

Απευθύνεστε στους Βουλευτές και τους φέρνετε στη μνήμη την Ελληνική καταγωγή τους.

Μη ξεχνάτε ότι “κάποιος” πολιτικός είχε πει το 1993 στη βουλή: “Προσέχετε όταν μιλάτε με

μερικούς εδώ μέσα ; Αυτοί θέλουν να “ξανακούν” ακόμη και την ..πορδή τους” !…

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ !!!ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;…

Γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 1947 (64 ετών) στην Αθήνα (Αμφιθέα) και κατάγεται από την ορεινή Αρκαδία,(Ποταμιά Φαλαισίας). Το 1959 εισάγεται στη Βαρβάκειο Σχολή. Δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Βαρβάκειο σχολή καθότι διεγράφη πρίν το τέλος της εξαταξίου (τότε) φοιτήσεως στο γυμνάσιο[εκκρεμεί παραπομπή].

Σε ηλικία 15 ετών έγινε ραδιοφωνικός παραγωγός και το 1971 παρακολουθεί μαθήματα τηλεόρασης στο C.F.C.F. στο Μόντρεαλ του Καναδά. Το 1977 ίδρυσε την Εταιρία Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων R.TV.P.R ΑΕ και το 1983 δημιούργησε τη βιντεοεφημερίδα «TV Press». To 1990 ίδρυσε τον ραδιοφωνικό σταθμό RadioCity και τον τηλεοπτικό ΤeleCity (αργότερα Τηλεάστυ). Το 1983 του προσφέρθηκε υποτροφία από το Ίδρυμα Αντενάουερ (Adenauer) και το 1994 πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας από το London School of Journalism.

Το 2000 ίδρυσε την εβδομαδιαία εφημερίδα «Α1» και το 2005 την Ακαδημία Σπουδών Επικοινωνίας. Έχει εργαστεί ως συντάκτης στις εφημερίδες «Έθνος», «Εμπρός», «Εθνικός Κήρυκας» και «Νέα Πορεία» (Επίσημο Όργανο της ΝΔ), και ως αρθρογράφος-πολιτικός σχολιαστής στις εφημερίδες «Ελεύθερος», «Απογευματινή» και «Ελεύθερος Τύπος».

Είναι αδερφός του δημοσιογράφου και παρουσιαστή Σπύρου Καρατζαφέρη.

Πολιτική δραστηριότητα

Στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993 εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνοντας 109.971 σταυρούς.[1] Με το ίδιο κόμμα επανεξελέγη το 1996 και το 2000.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Βουλή με τη ΝΔ ήταν αιρετό μέλος σε όλα τα όργανα του κόμματος και επίσης υπήρξε πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) Δημόσιας Τάξης, Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (1993-2000), μέλος των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Εξωτερικών (1993-2004), μέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας του Απορρήτου των Επικοινωνιών, αντιπρόεδρος της Ομάδας Ελληνοϊσπανικής Φιλίας (1999).

Το 2000 ήλθε σε ρήξη με τη Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος της, Κώστας Καραμανλής, τον διέγραψε τον Μάιο από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Αιτία ήταν οι δηλώσεις του ότι ο πρόεδρος του κόμματος βασιζόταν υπερβολικά στις απόψεις του τότε γραμματέα Άρη Σπηλιωτόπουλου τον οποίο αποκάλεσε “Σαλώμη”.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, ο Καρατζαφέρης ίδρυσε το πολιτικό κόμμα Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.

Στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση του 2002 διεκδίκησε την υπερνομαρχία Αθηνών (επικεφαλής του συνδυασμού «Με Καθαρή Καρδιά»), όπου και έλαβε το 14% των ψήφων και εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος.

Στις εκλογές εκείνες υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος όταν ρωτήθηκε, είπε ότι όσοι ψηφίζουν Καρατζαφέρη δεν είναι ακροδεξιοί, αλλά καλοί Χριστιανοί, που αντιδρούν στον Τζαννετάκο (τον τότε υποψήφιο της ΝΔ).

To θέμα δημοσιεύτηκε ως καταγγελία στο site attikanea.blogspot.gr της δημοσιογράφου Πόπης Σουφλή

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: