Για 700 ευρώ έχασε την ζωή του ο άτυχος 49χρονος νοσηλευτής που σκοτώθηκε σε Ψυχιατρικό Θεραπευτήριο μετά από καυγά δύο ανήλικων τροφίμων – Φόβοι πως θα κάνει «γαργάρα» το θέμα ο Βορίδης – Έντονη ανησυχία στις δομές Ψυχικής Υγείας

Κοινοποίηση:
makeleio117

Σε αποτέλεσμα της έλλειψης χρηματοδοτήσεων του Υπουργείου Υγείας και στις μειώσεις του προσωπικού με εντολές τρόικας, αποδίδουν οι νοσηλευτές των δομών Ψυχικής Υγείας τον «αιφνίδιο» θάνατο του άτυχου 49χρονου νοσηλευτή που …πραγματοποιούσε την τελευταία του υπηρεσία το βράδυ του Σαββάτου, στο Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων «Σπίτι» στην Παλλήνη.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον τύπο το βράδυ του Σαββάτου ο 49χρονος ανέλαβε υπηρεσία. Ωστόσο λίγο νωρίτερα δύο 16χρονοι τρόφιμοι είχαν ήδη ξεκινήσει να διαπληκτίζονται μεταξύ τους, ενώ μια νοσηλεύτρια που προσπάθησε να παρέμβει και να τους ηρεμήσει δέχτηκε επίθεση. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Λίγη ώρα αργότερα ο 49χρονος νοσηλευτής ανέλαβε βάρδια. Η συνάδελφός του απομακρύνθηκε για λίγο από τον χώρο για να ετοιμάσει το δείπνο των τροφίμων. Όταν επέστρεψε αντίκρισε το σώμα του συναδέλφου της να κείτεται αναίσθητο στο πάτωμα. Το τι έχει συμβεί κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει ακόμα, ωστόσο στα πηγαδάκια των δομών ψυχικής υγείας λέγεται πως ο 49χρονος δέχτηκε επίθεση από τους ανήλικους με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του.
Εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών θανάτου του έδωσε ο Μάκης Βορίδης ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και το ΜΑΚΕΛΕΙΟ δεν θα το αφήσει εδώ. Ωστόσο όποια και να είναι τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν αλλάζει το γεγονός πως οι νοσηλευτές και ειδικά στις δομές ψυχικής υγείας ρισκάρουν καθημερινά την ζωή τους για έναν μισθό 700 ευρώ όταν και αν τον παίρνουν! Τα προβλήματα των δομών ψυχικής υγείας είναι δεκάδες και καταγγέλλονται κατά καιρούς από το προσωπικό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία ανταπόκριση από το Υπουργείο Υγείας.
Ένα από τα θέματα που θίξαμε πρόσφατα στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ, αφορούσε την αναστολή λειτουργίας του Ελληνικού κέντρου ψυχικής υγιεινής και έρευνας ΙΑΣΩΝ το οποίο λειτουργεί με δύο άτομα προσωπικό και 42 άτομα που χρήζουν ψυχικής βοήθειας. Τώρα το κέντρο ενδέχεται να κλείσει με αποτέλεσμα οι ασθενής – χρήστες ή να βγουν στον δρόμο ή να μεταφερθούν σε άλλο κέντρο το οποίο όμως θα περιλαμβάνει περιστατικά με τελείως διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Ο κίνδυνος του να εναποθέτεις διάφορα περιστατικά μαζί στον ίδιο χώρο είναι μεγάλος και κρύβει πολλές παγίδες. Αν μη τι άλλο χρειάζεται προσωπικό για να μπορέσει κανείς να ελέγξει αυτούς τους ανθρώπους… Αλλά όπως πάντα στην Ελλάδα πρώτα θρηνούμε και μετά μεριμνούμε… και αν…

Ρεπορτάζ Μ.Κ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ» ΤΟΝ “ΙΑΣΟΝΑ”! «Σε μια χώρα επισήμως τρελή θα έχουν την ευθύνη για ότι μας συμβεί από εδώ και πέρα» – Συγκλονιστική κραυγή βοήθειας από μια 26χρονη πρώην χρήστη ναρκωτικών ουσιών (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: