ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΛΗΣ: Η τελευταία του συνέντευξη και η τηλεοπτική συνάντηση με την Αnne Lonnberg (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
βο-890x395_c

Όταν ο ηθοποιός συνάντησε την συμπρωταγωνίστρια του από μια αξέχαστη ταινία του ελληνικού κινηματογράφου και συγκινήθηκε, η εξομολόγηση του για την Τζένη Καρέζη αλλά και η τελευταία συνέντευξη που έδωσε πριν δυο μήνες.

Ο Γιάννης Βόγλης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς πρόκειται για σπουδαίο ηθοποιό που διέγραψε σημαντική πορεία στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Στην εκπομπή «Πάμε Πακέτο» πριν τέσσερα χρόνια, ο ηθοποιός είχε ξανασυναντήσει τη συμπρωταγωνίστρια του, Αnne Lonnberg, με την οποία αποτέλεσαν ένα από τα ζευγάρια που άφησαν εποχή στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, στην ταινία »Κορίτσια στον Ήλιο». Η συγκίνηση ήταν εμφανείς εκ μέρους και των δυο, αφού είχαν περάσει 40 χρόνια από την ταινία! Δείτε το απόσπασμα:

Στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Μη χανόμαστε» ήταν καλεσμένος, πέρσι το καλοκαίρι, ο αξέχαστος ηθοποιός, όπου μεταξύ άλλων έκανε αποκαλύψεις για τον θάνατο της αγαπημένης ηθοποιού Τζένης Καρέζη.

«Πραγματικά στάθηκα δίπλα της. Είναι φαινόμενο. Το λέω φαινόμενο γιατί μιλάμε για τρεις μεταστάσεις. Και η τελευταία ήταν πέρυσι τον Γενάρη. Και βέβαια στην δεύτερη περίπτωση, όπως ήμασταν στο νοσοκομείο και κοιτούσε έξω από το παράθυρο, κάποια στιγμή γυρίζει και μου λέει “εγώ από αυτό δεν θα πάω”. Και πραγματικά, τώρα είναι μια χαρά.

Και αυτό μου θυμίζει την Τζένη Καρέζη. Είχα πάει την προτελευταία μέρα που έφυγε, πήγα και την είδα. Όταν μπήκα στον θάλαμο, κοιτούσε έξω το παράθυρο και γύρισε και στο μάτι της είδα αυτό. Και της είπα “κράτα” και μου είπε “Γιάννη, κουράστηκα, δεν αντέχω άλλο”. Είχε παραιτηθεί. Και σε δύο μέρες, “έφυγε”».

Πριν 2 μήνες ο αγαπημένος Γιάννης Βόγλης έδωσε την τελευταία του συνέντευξη στην Κατερίνα Καραβάτου και στην εκπομπή «Στα Καλά Καθούμενα», χωρίς να ξέρει κανείς τότε ότι αυτή θα ήταν και η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση. Στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο ηθοποιός είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, τότε τους λόγους που αρνήθηκε τρεις φορές να συνεργαστεί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, και είχε τονίσει πως με τον Νίκο Κούρκουλο δεν είχαν καλές σχέσεις.

«Ο Νίκος έχει “φύγει”, ήταν σπουδαίος ηθοποιός, δεν είχαμε πολύ καλές σχέσεις. Αυτό δεν θέλω να το αγγίξω, είναι ένα θέμα καθαρά προσωπικό δικό μου και εκείνου. Λείπει ο Νίκος, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αγγίξω αυτή τη σχέση».

«Αρνήθηκα τρεις φορές να συνεργαστώ με την Βουγιουκλάκη. Κατ’ αρχάς πιστεύω ότι η Αλίκη ήταν από τα πιο σπουδαία ταλέντα που υπήρχαν στο ελληνικό θέατρο. Αυτό το είδος θεάτρου και κινηματογράφου που έκανε ήταν κάτι που δεν πίστευα εγώ και της το είπα. Και μου λέει “γιατί;” και μάλιστα μου το είπε σαν παράπονο. Της είπα ότι πιστεύω πως είναι σπουδαία ηθοποιός και πολύ μεγάλο ταλέντο. Η θεατρική μου πορεία είναι προδιαγραμμένη και δεν είχε καμία σχέση. Δεν έκανα ποτέ “εμπορικό θέατρο”».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: