Γενικευμένη καταδίκη για τη στάση της ΕΛΑΣ στην επίθεση του εφοπλιστή Πετράκη κατά Αλ.Εβερτ

Κοινοποίηση:
petrakis-evert

Πλήθος αντιδράσεων προκαλεί το επεισόδιο μεταξύ του εφοπλιστή κ. Θέμη Πετράκη και της κυρίας Αλεξίας Έβερτ το βράδυ της Κυριακής στο Κολωνάκι με αφορμή το τροχαίο ατύχημα.

Η Ένωση Συντακτών καθώς και αρκετά μέσα ενημέρωσης,  καταδικάζουν σε άρθρα και εκτενή ρεπορτάζ τους την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν οι δημοσιογράφοι του ΘΕΜΑΤΟΣ από τους μπράβους του εφοπλιστή.

Το makeleio.gr καταδικάζει επίσης την απαράδεκτη επίθεση που δέχτηκαν οι δημοσιογραφοι της εφημερίδας αλλά και την  απαράδεκτη μεταχείριση των δημοσιογράφων μέσα στο Α.Τ Συντάγματος.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας,  ένας αρχιφύλακας με χρυσό Ρόλεξ έδωσε εντολή στους υφιστάμενους του να κλειδώσουν τους ρεπόρτερ μέσα σε ένα δωμάτιο χωρίς καν να έχουν συλληφθεί, ενώ λίγο πριν, το ίδιο πρόσωπο άρπαζε από τα χέρια άλλου δημοσιογράφου το κινητό του τηλέφωνο αναγκάζοντας τον να διαγράψει τις φωτογραφίες που είχε νωρίτερα τραβήξει έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Δηλαδή για να καταλάβουμε, όποιος διαθέτει μπράβους είναι πάνω από το νόμο;

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει όσα πρωτοφανή συνέβησαν χθες εναντίον των ρεπόρτερ Φρίξου Δρακοντίδη, William Faithful και Γιώργου Κοίλιαρη, οι οποίοι κάλυψαν τροχαίο ατύχημα στο Κολωνάκι. Οι συνάδελφοι, στην προσπάθειά τους να καλύψουν το γεγονός, δέχτηκαν επίθεση και προπηλακισμούς τόσο από τον εμπλεκόμενο στο τροχαίο ατύχημα εφοπλιστή Θέμη Πετράκη, όσο και από σωματοφύλακές του. Στη συνέχεια αστυνομικοί, οδήγησαν τους συναδέλφους στο αστυνομικό τμήμα, «έσβησαν» φωτογραφίες από το ατύχημα και τους κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο!! Την ίδια ώρα, οι σωματοφύλακες κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι και οπλισμένοι μέσα στο αστυνομικό τμήμα. Τελικά, οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι αργά την νύχτα. Προκαλεί, όμως, τεράστια κατάπληξη η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων, οι οποίοι εμποδίζουν το δημοσιογραφικό έργο και ανέχονται προπηλακισμούς και φραστικές επιθέσεις κατά εκπροσώπων του Τύπου. Ζητούμε από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να λάβει αμέσως μέτρα. Είναι ανεπίτρεπτο σε ένα δημοκρατικό καθεστώς να δίδεται η εντύπωση ότι η οικονομική ισχύς επιτρέπει την ανάρμοστη και προσβλητική συμπεριφορά κατά πολιτών και δημοσιογράφων».

Όσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεσης ο νεαρός εφοπλιστής κ. Θέμης Πετράκης δεν έχει δώσει σημάδια ζωής μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του χθες νωρίς το πρωί η κυρία Αλεξία Έβερτ για «απειλή και σωματική βλάβη» όπως αναφέρεται στο δικόγραφο. Δεν γνωρίζουμε ούτε το αν τελικά αναζητήθηκε από τις αστυνομικές Αρχές στο σπίτι του ή στον τόπο της εργασίας του προκειμένου να προσαχθεί.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ

Σχετικά με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο για επεισόδιο μεταξύ ιδιωτών που έλαβε χώρα βραδινές ώρες στης 11.05.14, στην περιοχή του Κολωνακίου,, από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ διατάχθηκε διοικητική έρευνα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Είναι γνωστό στην Ελλάδα ότι όποιος έχει χρήμα γα…..ει και δέρνει. Η ουσία είναι θα αλλάξει αυτό κάποτε;και όταν παρανομούν να βάζουν το χρήμα στον πάτο τους;

  2. θελουν να στρεψουν τα βλεμματα πανω της,ωστε να τη συμπαθησει ο κοσμος και να ειναι υποψηφια στις βουλευτικες που μπορει να γινουν συντομα

  3. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας γιος εφοπλιστή μία κόρη πολιτκού τζακιού και 2 δημοσιογράφοι. Όλοι αυτοί τυχαία βρέθηκαν σε μια γωνία;
    Γουστάρωωωωω!!! ο δράκος πότε βγαίνει;

  4. Όλοι αυτοί χρειάζονται ένα Pony από τα παλιά να τους «ζωγραφίζει» κανονικότατα. Και έχει κάτι γωνίες το γ… το Pony!

  5. «Έβερτ» σου λέει! Άλλαξε επίθετο αν θες να κυκλοφορείς στην Ελλάδα

  6. Πάμε ισονομία, ισοπολιτεία…
    νέα πασοκρατία!!!!

  7. Όποιος έχει λεφτά στην Ελλάδα είναι υπεράνω του νόμου και το ξέρουμε όλοι. Απορώ το άρθρο τι νόημα έχει… Ας τόλμαγε το κάθε μ@λ@κιστήρι κληρονόμος περιουσίας πλοίων να έκανε το ίδιο στην Αμερική και θα σου έλεγα που θα βρισκόταν…

  8. ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ,ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΝΙΩΘΩ ΑΚΡΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΦΛΩΡΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΕΤΡΑΚΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ,ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ

  9. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΗΣΥΧΟ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ.ΣΚΑΒΕΙ ΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ.

Comments are closed.