Β’ Βρεφικός σταθμός Ασπροπύργου: Μαρτυρίες ΣΟΚ για κακοποίηση παιδιών – Η ερώτηση του Γιάννη Λαγού στη Βουλή! (φωτο)

Κοινοποίηση:
εξωφυλλο

Γ. ΛΑΓΟΣ: Ερώτηση στη βουλή για τις κακοποιήσεις παιδιών στον Β Βρεφικό Ασπροπύργου

Ευαισθητοποιημένο το κόμμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για όλα τα θέματα που αφορούν την Ελληνική οικογένεια και ειδικά σε ότι αφορά τα παιδιά την προστασία τους και την ψυχική τους γαλήνη στο πλαίσιο των αποκαλύψεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και αφορούσαν τις καταγγελίες γονέων και απασχολούμενων εργαζομένων στον Β Βρεφικό σταθμό του δήμου Ασπροπύργου κατέθεσε ερώτηση στη βουλή δια μέσω του βουλευτή Β Πειραιά Γιάννη Λαγού απαιτώντας από τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών άμεσα να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα διασφαλίσουν αφενός την διαλεύκανση της υπόθεσης και αφετέρου θα διατηρήσουν την ομαλή λειτουργία της εν λόγω δομής. Επισημαίνουμε ότι για την υπόθεση των καταγγελιών κακοποίησης βρεφών επενέβη αυτεπάγγελτα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικείου Αθηνών διατάσσοντας κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στο Τμήμα Ανηλίκων της Εισαγγελίας Αθηνών και την διερεύνηση ανέλαβε η Εισαγγελέας Ανηλίκων κα Αλεξία Σταλίδου η οποία σε άμεση συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ σε πολύ σύντομο χρόνο ολοκλήρωσαν την προανάκριση. Γονείς, προσωπικό, μόνιμοι υπάλληλοι αλλά και δύο κοπέλες ασκούμενες πρακτικής εξάσκησης κατέθεσαν αναλυτικά για όλα όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Β Βρεφικού σταθμού στον Ασπρόπυργο. Ο βουλευτής Γιάννης Λαγός την Πέμπτη 10 Μαϊου 2018 κατέθεσε ερώτηση απαιτώντας την άμεση ενεργοποίηση των αρμοδίων υπουργείων.

Ακολουθεί η ερώτηση

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ
Βουλευτής Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Καταγγελίες γονέων και εργαζομένων για την κακοποίηση των παιδιών στον Β΄ Βρεφικό σταθμό Ασπροπύργου»
Μαρτυρίες που σοκάρουν και προκαλούν αποτροπιασμό ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από γονείς και μέλη του προσωπικού που συνεργάστηκαν με τον Β΄ Βρεφικό Σταθμό Ασπροπύργου και αφορούσαν την κακοποίηση παιδιών και βρεφών.
Τα μέλη του προσωπικού που εργάστηκαν στον Β΄ βρεφικό του δήμου και απασχολήθηκαν εκεί πραγματοποιώντας την πρακτική εξάσκησή τους αυτά που βίωσαν και είδαν- βάσει των λεγομένων τους- σε βάρος των παιδιών από τις δασκάλες και περιέγραψαν αναλυτικά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι σοκαριστικά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους στα τηλεοπτικά αλλά και διαδυκτιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης παιδάκια που φιλοξενούνταν στον χώρο αρμοδιότητας του δήμου Ασπροπύργου τύχαιναν σωματικής και ψυχικής βίας από τις εκπαιδευτικούς.
Με αφορμή τις επίσημες καταγγελίες υπαλλήλων του Β΄ Βρεφικού σταθμού Ασπροπύργου και γονέων προκλήθηκε η αυτεπάγγελτη επέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών παραγγέλλοντας την διενέργεια προκαταρκτικής εισαγγελικής έρευνας με την υπ’ αριθμ. Πρωτοκόλλου 4708/6-2-2018 Εντολή του, διαβιβάζοντας τη δικογραφία στο τμήμα Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Αθηνών. Η αρμόδια εισαγγελέας του τμήματος Ανηλίκων κα. Αλεξία Σταλίδου, απέστειλε την υπ’ αριθμ ΑΝ 2018/110 Δικογραφία στην Υπ/νση Ανηλίκων της Γ.Α.Δ.Α με τις ενώ με τις άμεσες ενέργειες της υπηρεσίας ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα.
Τόσο οι γονείς όσο και το προσωπικό που εργάστηκε κατά την επίμαχη περίοδο κατέθεσαν αναφέροντας και επιβεβαιώνοντας τα γεγονότα στο πλαίσιο της προανάκρισης που διέταξε η αρμόδια εισαγγελέας με την έρευνα να ολοκληρώνεται από την υποδιεύθυνση ανηλίκων της ΓΑΔΑ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής” της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) απευθύνουν πρόσκληση κάθε έτος προσκαλώντας δικαιούχες μητέρες να υποβάλλουν τα χαρτιά τους προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση σε βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό και να επιδοτηθούν τα δίδακτρα μέσω ΕΣΠΑ.
Με τους νόμους 2218/94, 2880/01, 3106/03 μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα της λειτουργίας των κρατικών παιδικών σταθμών στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ.
Αποκαλυπτικά ήταν τα δημοσιεύματα ημερήσιου και ηλεκτρονικού τύπου καθώς και η προβολή ρεπορτάζ από τηλεοπτικούς σταθμούς STAR και ΣΚΑΪ, αναφορικά με τις καταγγελίες γονέων και εργαζομένων προσωρινής απασχόλησης που αφορούν την κακοποίηση παιδιών από τις εκπαιδευτικούς στον Β΄ Βρεφικό σταθμό Ασπροπύργου, -την αυτεπάγγελτη επέμβαση της Εισαγγελέως Ανηλίκων, – τις επώνυμες καταθέσεις γονέων, τις επώνυμες καταθέσεις υπαλλήλων κατά την περίοδο απασχόλησης τους.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
Με γνώμονα την προστασία της ψυχικής και σωματικής υγείας των παιδιών, τις αποκαλύψεις όπως αυτές προβλήθηκαν από το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, και την αυτεπάγγελτη Εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικείου Αθηνών, σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να ελέγξετε τα αναφερόμενα αφενός αλλά και να διασφαλίσετε αφετέρου την ομαλή λειτουργία της εν λόγω δομής;

 

e1 e2 e3

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: