Βροχές και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα – Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει την Τρίτη ο «Δαίδαλος» (φωτο&βιντεο)

Κοινοποίηση:
kef1

Τα ”δόντια” του έδειξε σήμερα ο καιρός σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, καθώς από σήμερα το πρωί εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ η κακοκαιρία θα εξακολουθήσει και αύριο Τρίτη, με την κακοκαιρία να πλήττει τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν ξανά την Κρήτη και την ανατολική Μακεδονία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, την Τρίτη (24.10.2017) ισχυρές βροχές θα πέσουν στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην αρχή της ημέρας στην Κρήτη και την ανατολική Μακεδονία.

Προς το βράδυ, την ίδια στιγμή, θα επηρεαστούν πάλι η ανατολική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), τα υπόλοιπα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανόν τη νύχτα οι Σποράδες.

Ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι από το πρωί σε πολλά σημεία της χώρας

Η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της από σήμερα το πρωί σε ΠάτραΚεφαλονιάΠρέβεζα και Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Με βροχές εκδηλώθηκε, καταρχήν, στην Πάτρα ο «Δαίδαλος», το πρώτο ισχυρό βαρομετρικό του φθινοπώρου, που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μέχρι την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, ισχυρές αστραπές σκίζουν τον ουρανό της αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ ξεκίνησε και δυνατή βροχόπτωση η οποία συνοδεύεται και από ισχυρούς ανέμους.

Λόγω της έντασης των ανέμων και της ισχυρής βροχόπτωσης η ορατότητα ήταν αδύνατη σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου, ενώ πλημμύρισαν βενζινάδικα στην εθνική οδό.

Κεραυνοί σκέπασαν από νωρίς τον ουρανό της Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr στο Αργοστόλι έβρεχε καταρρακτωδώς από νωρίς το πρωί, ενώ ορισμένες περιοχές του νησιού έμειναν χωρίς ρεύμα.

Μάλιστα, στην Κεφαλονιά έκαναν την εμφάνισή τους και υδροστρόβιλοι.

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε την περιοχή του Δήμου Πάργας, συνοδευόμενη και από ανέμους και χαλαζόπτωση, σύμφωνα με το  pamepreveza.gr.

Νωρίς το μεσημέρι ισχυρή βροχόπτωση έπληξε και την πόλη της Πρέβεζας.

Από νωρίς το πρωί άρχισε να βρέχει και στη Θεσσαλονίκη. Σε κάποιες περιοχές η βροχή είναι εντονότερη προκαλώντας προβλήματα στους οδηγούς, σύμφωνα με το seleio.gr.

Όχημα εξετράπη της πορείας του  στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης πριν από το τούνελ της Τούμπας, στο ρεύμα προς ανατολικά, ενώ πριν τον κόμβο Πανοράματος ακινητοποιήθηκε Ι.Χ αυτοκίνητο, λόγω μηχανικής βλάβης. 

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στο νομό Ρεθύμνου, με βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Οι πολίτες καλούνται να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των φαινομένων και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού κλπ.

Το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από νωρίς  της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ θα επηρεαστούν:

Tη Δευτέρα (23.10.2017), αρχικά το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι η Πελοπόννησος, η κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία. Από το απόγευμα και μετά, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν η Κρήτη και οι ανατολικές Κυκλάδες.

Την Τρίτη (24.10.2017), η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην αρχή της ημέρας η Κρήτη και η ανατολική Μακεδονία.

Προς το βράδυ και πάλι η ανατολική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), τα υπόλοιπα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανόν τη νύχτα οι Σποράδες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: