“Βραχιολάκια” στους ληστές των iPhone -Είχαν «ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ» τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών

Κοινοποίηση:
xeiropedes

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας έκαναν κλοπές από αλυσίδα καταστημάτων

ηλεκτρονικών ειδών και άδειαζε από τα ράφια τους τα κινητά της Apple, τα iPhone.

Συμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αλβανίας, μέλη της σπείρας και αναζητούνται τρεις συνεργοί τους, οι οποίοι κατηγορούνται για δέκα περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα από το Τμήμα Ασφαλείας Μεταμόρφωσης, εξαρθρώθηκε η ομάδα των ληστών που είχαν αδυναμία στα iPhone.

Οι δράστες ηλικίας 18, 18 και 40 ετών συνελήφθησαν στις 9-10-2015 στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, από αστυνομικούς της ομάδα ΔΙ.ΑΣ., όταν αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από κατάστημα της περιοχής ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και των διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα και την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει από αρχές του τρέχοντος έτους εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών της ίδιας αλυσίδας.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που χρησιμοποιούσαν και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τρία (3) κινητά τηλέφωνα

Δύο (2) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή

Τέσσερις (4) ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Μία (1) παιχνιδομηχανή

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα στο Μαρούσι, Νέο Ψυχικό, Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Μεταμόρφωση και Πειραιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: