ΒΙΝΤΕΟ-Ντοκουμέντο: Περίγελος έγιναν τα “έγκριτα” ΜΜΕ στις ΗΠΑ

Κοινοποίηση:
8cc7d775e3af788a193ac128b147391a_L

Του Άρη Δημόπουλου

“Ουδέν κρυπτόν υπό του ήλιου”, είναι το ρητό το οποίο συνηθίζεται να λέμε σε ανάλογες περιπτώσεις σαν και αυτή που θα δείτε παρακάτω.

Αυτή τη φορά “θύμα” των ίδιων του των πρακτικών έπεσε το πασίγνωστο και…έγκριτο CNN, που εδώ και πολλούς μήνες είχε επιδοθεί σε μία πρωτοφανής και συστηματική προπαγάνδα ενάντιας των Ρώσων και του Τραμπ.

Ακόμη και τα “ακράδαντα” στοιχεία που επικαλούνταν ο τηλεοπτικός σταθμός με έδρα τις ΗΠΑ, αποδομήθηκαν μονομιάς και μάλιστα από τα χείλη ενός εκ των παραγωγών του.

Ο λόγος για τον John Bonifield, ο οποίος παραδέχθηκε on camera ότι όλη η εκστρατεία δυσφήμισης του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας ήταν απλά….fake (ένα ψέμα).

Το κανάλι ειδήσεων του CNN αγαπά την «ιστορία της Ρωσίας» όχι επειδή είναι αλήθεια, αλλά επειδή κάνει την τηλεθέασή του να ανεβαίνει στα ύψη“, ο Αμερικανός συντηρητικός πολιτικός ακτιβιστής James O’Keefe «American Pravda».

Σε υλικό που γυρίστηκε σε μια κρυμμένη κάμερα από δημοσιογράφο Project Veritas, ο παραγωγός CNN John Bonifield παραδέχτηκε ότι το κανάλι του κυκλοφόρησε την ιστορία των υποτιθέμενων σχέσεων της ομάδας του Τραμπ με τη Ρωσία , χωρίς να έχει απολύτως καμία απόδειξη.

Απλώς οφειλόταν σε…εικασίες:

Είναι ενδεικτικό πως μόνο το CNN μετέδωσε το θέμα με τις σχέσεις Τραμπ – Ρωσία τουλάχιστον 15.694 φορές (!!), στην συντριπτική πλειοψηφία των οποίων το ίδιο το κανάλι έπαιρνε ξεκάθαρα πολιτική θέση κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Ωστόσο ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου είχε κανονίσει προ πολλού τους “έγκριτους” δημοσιογράφους των ΗΠΑ και μάλιστα σε δημόσιο λόγο.

Η λέξη “ρεζίλεμα” είναι μάλλον λίγη:

el.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: