Βελτιώνεται ο καιρός την Τρίτη – Σταματούν οι βροχές, ανεβαίνει το θερμόμετρο

Κοινοποίηση:
kairos

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός από την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα (με σταδιακή βελτίωση) και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, με στροφή σε δυτικούς από την Τετάρτη εντάσεως 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 9 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ήλιος με παροδική συννεφιά και σποραδικές βροχές στα γύρω ορεινά τις απογευματινές ώρες. Το θερμόμετρο από 13 έως 25 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, καλός καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα και σποραδικές βροχές στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 11 έως 26 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, πρόσκαιρη συννεφιά και θερμοκρασία έως 24 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, παροδική συννεφιά με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 15 έως 24 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, πρόσκαιρα αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες και σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 13 έως 27 βαθμούς.

Στην Αττική, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: